Yeni Acura ILX

Yeni Acura ILX

Yeni Acura ILX'e ilk bakışta onun tamamen yeni ve oldukça lüks detaylara sahip bir sedan otomobil olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat Acura ILX yalnızca Civic'in Acura markası altında üretilmiş hali. Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Acura ILX, Honda'nın Amerika pazarı için var ettiği Acura markası altında üretilen ve aslında bizim Civic'in kabuk değiştirmiş hali olarak kullanıcıları ile buluşuyor. Yeni ILX'e daha yakından bakıldığında bir önceki nesil Civic ile olan özelliklerinin benzerliği dikkatinizi çekecektir.

Bu detayların en başında bilgi eğlence sistemi geliyor. Güncel olmayan bu sistem size o yeni havasını ne yazık ki veremiyor. Bununla birlikte Yeni Civic ile kıyaslandığında Yeni ILX'in sürüş dinamiklerinden de yoksun olduğunu görüyoruz.

Kaputunun altındaki 2.4 litrelik motor onu ikiz kardeşi Civic'ten ayıran en önemli parça oluyor. Ancak kendinize daha etkileyici bir otomobil arıyorsanız en sıkı rakipleri Audi A3, BMW 2 Serisi Gran Coupe ve Mercedes-Benz A Serisi'ne bir göz atmanızda fayda var.

Bununla birlikte teoride bir alt markası gibi görünen Yeni Honda Civic de Yeni Acura ILX karşısında oldukça fazla avantaja sahip.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Acura ILX'in kaputunun altında yatan 2.4 litre hacmindeki motorundan 201 beygir güç elde ediliyor. Pürüzsüz geçişleriyle dikkatimizi çeken sekiz ileri otomatik şanzıman bizden artı puan alırken önden çekişin stabilitesi vurgulanıyor.

2.4 litre hacmindeki motorun Honda'nın efsanevi teknolojisi VTEC ile çalışıyor oluşu ise Yeni ILX'in sürüş zevkine büyük katkı sunuyor.

Ayrıca yol tutuşu ve stabilite konusunda da başarılı olan Yeni Acura ILX'in en büyük dezavantajları arasında yol ve rüzgar gürültüsünü kabine alıyor olması bulunuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Bu segmentteki diğer otomobiller gibi Yeni Acura ILX'in iç mekanı da ön taraftakiler için geniş arka taraftakiler için dar olmasıyla dikkat çekiyor. Standart olarak sunulan donanımlar arasında açılır cam tavan, sürücü içi ısıtmalı spor koltuklar ve çift bölgeli otomatik klima kontrolü bulunuyor.

Ancak iç mekanın genel tasarımı ön plana alındığında oldukça demode görünen kadranlar ve orta konsol çok iyi hissettirmiyor. İç mekanın kullanım öğeleri Civic'e göre alt seviyede kalsa da bagaj hacmi olarak yeterli hacimler sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Şaşırtıcı bir şekilde Yeni Acura ILX'te dokunmatik multimedya ekranı standart olarak sunulan ekipmanlar arasında yer almıyor. Ancak temel modelin bir üstünden başlamak üzere tüm donanımlarda Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı hizmetlerini standart olarak sunan 8.0 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor.

Acura'nın sahip olduğu bu ekranın modası geçmiş grafiklere sahip olması ve sezgisel çalışmaması çağdaş rakipleri ile kıyaslanamayacak kadar geride kalmasına neden oluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Acura ILX 2022'de standart olarak adaptif hız sabitleyici ve park asistanı gibi hizmetler bulunuyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden de iyi bir puanla ayrılan ILX güvenlik konusunda temel ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor.

Temel güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura RDX

Yeni Acura RDX

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us