Audi RSQ8 ABT’lendi

Nürburgring SUV rekorunu elinde bulunduran Audi RSQ8, çıktığından beri bir hayli sevildi. Quattro hayranlarının bakmaya doyamadığı bu SUV, agresif tasarımı ve sergilediği performansla beğenileri üzerine toplamıştı. İşte bu performansın geldiği, RSQ8'in güç aldığı motor ise 591 beygir güç ve 800 nm tork üreten 4 litre çift turbolu V8 benzinli motor.

Daha önce Audi RS6 ve RS7’yi kendi tarzı ve performansıyla buluşturan ABT, bu sefer de RSQ8'e el attı. Zaten bu SUV’deki motoru, performans yükseltmeleriyle 700 beygir 880 nm torka kadar yükselten ABT bununla yetinmeyip özel tasarlanmış bir ara soğutucu (intercooler) ile birlikte çalışan yüksek teknoloji kontrol ünitesi "ABT Engine Control"ü bu motora entegre edip 740 beygir ve 920 nm tork elde etmiş.

ABT bu yükseltmelerle 3.8 saniye 0-100 hızlanma süresini 3.4 saniyeye kadar indirip, saatte 315 km maksimum hız vaat etmekte. Ayrıca arabada 4 tane karbon egzoz uçlarını içeren ABT egzoz sistemi kullanılmış.

Tabiki ABT'nin bu yeni modeli sadece motor performans yükseltmeleriyle bitmiyor. ABT'nin aero paketi kullanılan bu SUV'de paketle beraber hepsi karbon ön tampon eklemeleri, ön lip eklemesi, ayna kapakları, yan marşpiyel, tekerlek yuvası havalandırması, çamurluk, arka tampon eklemesi ve arka kanat geliyor. 23 inç, 295/35 ölçüleriyle gelen ABT yüksek performans HR tekerler de arabayla birlikte geliyor.

ABT'nin deyimiyle daha sportif bir hal alan iç mekana, ABT direksiyon yükseltmesi, start-stop düğmesi, vites topuzu kaplaması, kol dayanağı, orta konsol eklemeleri, ABT koltukları, ABT paspas ve 125 taneden biri yani "1 of 125" yazılı kapı eşikleri eklenmiş. 2021’de yani ABT’nin 125.yılında çıkacak olan bu modelden tam 125 tane satışa sunulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us