Alpina Elektrikli Modeller Üretmeyecek

Alpina Elektrikli Modeller Üretmeyecek

Değişen normlar neticesinde bütün markaların elektriğe yönelimi sonrası, markaların tamamen elektriğe geçeceği tarihleri açıkladığına şahit oluyoruz. Fakat Alman kökenli modifiye markası Alpina'nın CEO'su ters köşe yaparak, ürün gamında elektrikli bir modele ihtiyaç duymadığını açıkladı. Gelin bu açıklamaların detaylarına bakalım.

Problem Menzil

CEO Andreas Bovensiepen verdiği röportajda verilere dayanarak Alpina müşterisinin elektrikli veya hibrit bir üniteye sıcak bakmadığını belirtti. Pek çoğunun savunması ise elektrikli veya elektrik destekli otomobillerde halen menzil sorununun çözülememiş olmasıydı.

Yılda 30.000-50.000 km aralığında olan ortalamayı düşürmek istemeyen marka, yasal sürelere kadar alışılmış motor tipini muhafaza etmeye çalışacak.

Açıklamanın Tam Hali ise Bu Şekilde

Kullanıcılarımızın elektrikli otomobillere talep göstermediğini biliyoruz. Bunun arkasında yoğun kullanım ve menzil kaygıları yatıyor. Alpina kullanıcıları gitmek istedikleri yere daha hızlı gitmek istiyor olabilir fakat menzil konusu hala büyük bir sıkıntı.

Bu Tutum Devam Ettirilebilir Mi?

Alpina'nın bu tutumu Avrupa Birliği sınırlamaları dahilinde devam edebilir. Bu sınırlama ise 2035 yılında sona eriyor, yani marka 2035 yılı sonrasında resmi olarak içten yanmalı otomobil üretemez. Sonuç olarak bu vadeye kadar batarya teknolojisinde oluşacak gelişim göz önüne alındığında, ortada menzil problemi kalmayacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Elit ve Hızlı | Alpina B8 Gran Coupe

Elit ve Hızlı | Alpina B8 Gran Coupe

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us