Oil Catch Tank (Yağ Buharı Haznesi) Nedir?

Oil Catch Tank (Yağ Buharı Haznesi) Nedir?

Çoğunluk olmak üzere motor modifiyeli araçlarda karşımıza çıkan yağ buharını ayırmak ve motor içine emme üzerinden göndermemek için bazı araçlarda orijinal olarak bulunan, bazı araçlarda ise bulunmayıp üniversal olarak her araca eklenebilecek olan sistemin ne olduğundan bahsedeceğim.

Herkes otomobilinde hava yakıt karışımının daha saf ve temiz olmasını ister. Oil Catch Tank bulunmayan otomobillerde genellikle aşırı beslemeli motorlarda intercoolerda, emme manifoldunda veya hava filtresi borusunda yağ kalıntıları görmek muhtemeldir.

Karter havalandırma valfi, külbütör kapağında bulunan hortumlar ile yağ buharı hava filtresi borusuna bağlanır oradan da yanma odasına gönderilir. Yapı ve montaj olarak basit bir üründür.

Kullanım amacı, hava filtresinden tekrar emmeye göndermek yerine yağ buharını haznede filtre ederek depolayıp, hava yakıt karışımı ile birlikte yanma odasına gidebilecek yağ buharını ayırıp daha temiz karışım sağlamak ve yağ birikintilerini engellemektir. Turbo beslemeli motorlarda turboşarjda, turbo borularında, intercoolerda yağ birikmesini engeller. Bir nevi sistemin daha temiz çalışmasını sağlar.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

AdBlue Nedir?

AdBlue Nedir?

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us