18 İnçlik Lastikler F1 Performansını Nasıl Etkileyecek

18 İnçlik Lastikler F1 Performansını Nasıl Etkileyecek

Lastiklerinde en az pilotlar ve sürüşler kadar önemli olduğu Formula 1 dünyasında lastik dağıtıcısı Pirelli yeni lastik boyutu ve daha fazlasını yeni sezonda deniyor.

2022 sezonunda ilk defa kullanıla Pirelli marka 18 inç boyutundaki jantlar, 2023 sezonunda da kullanılmaya devam edilecek. Sezon boyunca büyük problemler arasında önemli bir yere sahip olan lastiklerin 2023 sezonunda çözüme kavuşulması bekleniyor.

Özellikle virajlardaki kaymaların önüle geçileceği yeni sezonda pilotların sürüş stilleri de önemli bir faktör. Önden kaymaların büyük bir sorun olup, neredeyse tüm yarışı etkilediğini varsayarsak, Pirelli'nin yeni sezon lastikleriyle sorunların ortadan kalkması hedefleniyor.

Lastik performansı hakkında konuşan Leclerc, "Önden kayma yaşamaktan cidden nefret ediyorum. Arkadan kaymalı bir araçta daha çok kontrole sahip oluyorsunuz. En azından ben bu durumu böyle görüyorum."

"Direksiyonu çevirdiğinizde araç tam olarak ne yapmak istiyorsanız onu yapıyor. Önden kaymalı bir araçta ise yapabilecek çok bir şeyi olmayan bir yolcuymuşum gibi hissediyorum. Araç, virajın ortasında dönmüyor."

"Araç virajın ortasında dönmeyince de ne yapacağımı bilemiyorum bile. Ben her zaman kontrol sahibi olmak istiyorum, bu yüzden de arkadan kaymayı tercih ediyorum. Bu, bazen aracı sürmeyi daha zor bir hâle getiriyor ve arka lastikleri daha çok yiyor ama benim için bir yarış pistinde turlamanın en hızlı yolu bu." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us