Kaan Sarpkaya 55. Sırbistan Rallisi'nde

Kaan Sarpkaya 55. Sırbistan Rallisi'nde

Türk ralli pilotu Kaan Sarpkaya ve Soner Tamer ikilisi bu hafta sonu koşulacak Avrupa Ralli Kupası'nın balkanlardaki tek yarışı 55. Sırbistan Rallisi'nde ülkemizi temsil edecek.

Toplamda iki günde koşulacak olan yarışın uzunluğu ise 150 olarak belirlenmiş durumda. Bu önemli rallide yarışacak olan Kaan ve Soner ikilisi alacakları puan sonrası Avrupa Ralli Kupası'nın Almanya Lausitz Rallisi'ne katılma hakkı kazanacak.

Aynı zamanda yurtdışında koşulan ikinci ralli olan Sırbistan Rallisi, öncesinde gazetecilere demeç veren Kaan Sarpkaya, "Balkan Ralli Kupası’nın bu sezonki tek yarışı için Sırbistan, Vrnjacka Banja’dayız. Takımımız GP Garage My Team ve Peugeot 208 R2 otomobilimizle buradayız. Avrupa Ralli Kupası, bölgesel kupalardan oluşuyor."

"İberya, merkez, Alpler ve Balkanlar gibi bölgesel kupaların sezon sonucuna göre tek yarışlık finale katılmaya hak kazanıyorsunuz. Bu yüzden, Sırbistan Rallisi bizim için oldukça önemli."

"Fiziksel ve mental olarak ikimiz de hazırız. Hem ben hem de yardımcı pilotum Soner’in ilk yurtdışı rallisi geçen yılki Sırbistan Rallisi’ydi. Ancak mekanik bir sorun nedeniyle ikinci etapta yarış dışı kalmıştık."

"Sırbistan hızlı ve uzun bir ralli. Geçen seneki yol keşfi tecrübemizi ve coğrafyaya olan aşinalığımızı kullanarak Sırbistan’dan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz."

"Buraya gelmemizi mümkün kılan sponsorlarımız Goidea, Honor, Ağaoğlu Grubu ve Hummel’a çok teşekkür ederiz. Ülkemizi ve sponsorlarımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyoruz. İçimizde geçen senenin hırsı da var." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us