Yeni Toyota Yaris Cross Türkiye’de

Yeni Toyota Yaris Cross Türkiye’de

Güçlü ve kendine has tasarımıyla dikkatleri üstüne çeken Yaris Cross’da sportiflik ve konfor ögeleri ön planda tutulmuş. Yaris Cross’un dış tasarımına baktığımızda led ön farlar,led sis farları,led gündüz farları, elmas kesim şeklinde olan ön panjur ve 17 inç’e kadar tercih edilebilen jantlar dikkat çeken özellikler arasında.

Yan tarafa geçtiğimizde ise ön kapıdan başlayıp arka çamurluğa kadar uzanan kapı üstü çizgisi Yaris’in daha sportif ve kaslı görüntüsüne katkı sağlanmış. Arka tarafa geçtiğimizde ise yatay konumlandırılan led stop ve efektli arka sinyaller Yaris’in modern ve teknolojik görünmesine katkıda bulunmuş.

İç Tasarım

Yaris’in iç mekanına geçtiğimizde ise kokpitte üç kollu direksiyon, 7 inç renkli dijital gösterge, 8 inç dokunmatik multimedya sistemi ve dijital klima sistemi bizi karşılıyor. Apple CarPlay, Andriod Auto, kablosuz şarj, anahtarsız çalıştırma, geri görüş kamerası, panoramik cam tavan ve elektronik park freni öne çıkan özellikler arasında. Donanım paketine göre ise head up display, kör nokta uyarı sistemi, çift bölge klima, koltuk ısıtma ve ambiyans aydınlatma ekstra özellikler arasında bulunuyor. 397 lt. bagaj hacmi sunan Yaris Cross arka koltuklar katlandığında ise 1097 lt bagaj hacmine sahip oluyor.

Teknik Özelikler

Yaris Cross, 4.180 mm’lik uzunluğa, 1.765 mm genişliğe ve 1.560 mm yüksekliğe sahip. Üç silindirli 1.5 litre benzinli ve 1.5 litre hybrit motor seçenekleri ile sunulacak. 1.5 lt. benzinli motor 125 ps güç 153 nm tork sağlarken 1.5 lt. hybrit motor ise 116 ps güç 120 nm tork sağlıyor. Her iki motor da Cvt şanzıman ile kombine edilebiliyor. Güvenlik konusunda da iddialı olan Yaris Safety Sense 2.5 aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemleri standart olarak sunuluyor. Yaya ve bisikletli algılama sistemi, adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve otomatik yanan uzun farlar ve kavşakta çarpışma önleme sistemi Yaris Cross’ta  güvenlik açısından öne çıkan özelliklerinden.

Fiyat Listesi

Benzinli

1.5 Dream Multidrive S 667.800 TL
1.5 Dream X-Pack Multidrive S 682.800 TL
1.5 Flame X-Pack Multidrive S 712.100 TL

Hybrid

1.5 Hybrid Dream e-CVT 702.600 TL
1.5 Hybrid Dream X-Pack e-CVT 717.600 TL
1.5 Hybrid Flame X-Pack e-CVT 743.900 TL
1.5 Hybrid Passion X-Pack e-CVT 829.300 TL

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us