2001 Audi Allroad 2.7T

2001 Audi Allroad 2.7T

Günümüzde station vagon otomobillere çok daha farklı bir saygı duymamıza vesile olan Audi A6 Station Vagon efsanesinin derinine iniyor ve Audi Allroad'ı yakından tanıyoruz. Şimdi gelin, 2001 Audi Allroad bize neler sunmuş yakından öğrenelim.

2001'de Milenyuma Yakışır Tasarım

İlk kez 1999 yılında piyasaya çıkan Audi Allroad, SUV ile Offroad otomobillerinin harmanlanmış hali olarak karşımıza çıktı. Dönemine göre hiç alışık olmadığımız bir tasarım ile üretilen Audi Allroad, dar bir pazara hitap etse de kendini özel hissetmek isteyenlerin tercihi olmayı sürdürdü.

Günümüzde daha az güçlü versiyonu A4 station altında bulunan Allroad'un daha güçlü versiyonu A6 station kasası altında yaşamına devam ediyor.

Özellikle kalabalık ailelerin Avrupa'da çok sık tercih ettiği station vagon gövde tipine, teker üstü dodikleri ve ekstra yükseltilmiş amortisörleri ile oldukça tarz bir tasarım sunuyor. Benim o dönemin Audi modellerinde en beğendiğim detaylardan biri ise iç mekanın tasarım öğeleri oluyor.

2001 yılında dönemine göre yüksek performanslı otomobillerde görmeye alışık olduğumuz 4.2 benzinli turbo beslemeli motorun yanı sıra bizim de yazımıza konuk olan 2.7 turbo beslemeli motor en gözde seçeneklerden biri olmayı başarıyor.

Yerden yüksek SUV özelliklerini taşıyan Audi Allroad'u daha da özel kılan detaylardan bir diğeri ise Audi markasının imza özelliklerinden biri olan dört tekerden çekiş sistemi Quattro oluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2001 Audi Allroad 2.7T'nin kaputunun altında toplamda 250 beygir güç ve 350 Nm tork üreten 2.7 litrelik motor yatıyor. Cift turbonun eşlik ettiği V6 motorun performansı yanında kendine has sesi ile ikon olmayı başarmıştı.

Diğer motor seçeneklerine göz attığımızda 177 beygir güç ve 370 Nm tork üreten 2.5 TDI dizel motorun yanı sıra bir de 4.2 litrelik V8 benzinli motor bulunuyor.

Performans tarafında sıradan bir SUV'a göre havalı süspansiyona sahip olması yol tutuşuna ekstra bir katkı sunuyor. Bu sayede, normalde bu tarz yüksek otomobillerin yüksek hızda girmekten çekineceği keskin virajlardaki yol tutuşu ile kendine hayran bırakıyordu.

Audi'nin en popüler sistemlerinden biri olan dört tekerden çekiş sistemi Quattro ile standart olarak sunulan Audi Allroad, o dönem onu satın almanız için başlıca nedenler arasında bulunuyordu.

Günümüzde birçok kişinin hayallerinin bir parçası olan Audi A6 station vagonun atası olan Audi Allroad, o dönem de performansıyla otomobil severlerin gözde modellerinden biri olmayı başarıyordu.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2001 Audi Allroad'un iç mekanı üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen halen daha oldukça cazibeli ve diri duruyor. Günümüzdeki plastik yığını halinde olan iç mekan özelliklerinin aksine genelinde deri ve yumuşak kaplama malzemelerin kullanıldığı iç mekan oldukça lüks hissettiriyor.

Dört kollu direksiyon simidinin arkasında, üzerinde kırmızı renklerin hakim olduğu yol bilgisayarı ve analog hız ve devir saati yer alıyor. Kabin boyunca uzanan ahşap trim parçası, Audi Allroad'u bir nebze klasikleştirse de oldukça kaliteli gözükmesine neden oluyor.

İç mekandaki küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da oldukça başarılı olan Audi Allroad, özellikle arka yolcular için oldukça geniş diz ve yaşam alanı sunuyor. Bununla birlikte, bagaj hacmi tarafında station vagon olmasının tüm avantajlarını gözler önüne seren Allroad, bu konuda sizi üzmüyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2001 Audi Allroad, döneminin de gerektirdiği gibi üstün ve ultra teknolojik bağlantı özelliklerini bünyesinde barındırmıyordu. Konsolun ortasında yer alan radyo ve CD çalar ile kullanıcıların keyifli zaman geçirmesini sağlayan Allroad, dönemin ihtiyaçlarına cevap verebiliyordu.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2001 Audi Allroad'da o dönem için oldukça lüks sayılabilecek güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunuyordu. Bunların en başında, hemen hemen bütün yol koşullarında en iyi çekiş performansını almanızı sağlayan dört tekerden çekiş sistemi Quattro bulunuyor. Tüm modellerde standart olarak sunulan Quattro'nun yanı sıra;

  • ABS
  • Havalı süspansiyon sistemi
  • Çoklu hava yastıkları

standart olarak sunuluyordu.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us