Yeni Lamborghini Essenza SCV12

Yeni Lamborghini Essenza SCV12

Yeni Lamborghini Essenza SCV12 bir yol otomobili değil. Tamamen Lamborghi'nin motor sporları bölümü tarafından üretilen Essenza SCV12 aynı zamanda bir yarış otomobili de değil. İşler biraz karışık gibi mi geldi? Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Lamborghini Essenza SCV12, Lamborhini'nin motor sporları bölümü tarafından özel olarak tasarlanıp imal edildi. Tıpkı Ferrari'nin FXX ya da Huracan GT3 modelleri gibi sıradan bir performansın çok ötesinde bir deneyim şansı sunan bu model, özel tasarım detaylarıyla dikkat çekliyor.

Her biri tam tamına 2.6 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip olan Lamborghini Essenza SCV12'den yalnızca 40 adet üretilecek ve yalnızca özel pist günlerinde bu canavarın hazzına varılabilecek.

Hali hazırda ilk 10 adet Esseza SCV12'yi müşterilerine teslim ettiğini açıklayan Lamborghini, bu kişilerin isimlerini açıklamadı.

Essenza SCV12'yi ilk gördüğünüzde gözünüze hiç de yabancı gelmeyen bir tasarımla karşılaşıyorsunuz. Yeni Essenza SCV12 gövde alt yapısının bir kısmını Aventador modeli ile paylaşıyor.

Bunun yanı sıra ayarlı süspansiyon sistemi, geniş soğutma kanalları ve ultra büyük bodykiti ile hem yolları hem de gözü dolduran bir tasarıma sahip olan Essenza, her anlamda gövdesi altında bulunan gücü size yansıtıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Lamborghini Essenza SCV12'nin bünyesinde uzun süredir Lamborghini markasına hizmet eden 6.5 litrelik atmosferik V-12 motor bulunuyor. Katalizörün bulunmadığı bu motordan toplamda 819 beygir güç ve 700 Nm tork üretiliyor.

Motorun kurulum şemasının değiştirilmesi nedeniyle arkada yer alan şanzımanda Xtrac sıralı yarış şanzımanı kullanılıyor. Sahip olduğu tüm gücü dört tekere birden aktaran Essenza SCV12, yüksek beygir gücü ve torkuyla sizi koltuklara yapıştırıyor.

Essenza'nın ultra aerodinamik tasarımı nedeniyle şanzımanın monte edilmesinde bir miktar zorlanan Lamborghini mühendisleri, şanzımanı kabine bağlamak için ekstra bir metal blok kullanmak zorunda kaldı.

Bu metal blok sonucu Yeni Lamborghini Essenza SCV12'nin 3042 kiloluk ağırlığı ona miras kaldı.

Performans tarafında Yeni Lamborghini Essenza SCV12 rekabet deneyimi çok az olan bir spor otomobil olarak sadece kişisel zevklerin tatminkarı bir otomobil olabilir. Düz zemindeki yol tutuş performansı sayesinde ilk hızlanmalarda yola yapışan lastikleri ile sizi ileriye fırlatıyormuş gibi hissettiriyor.

Motor özelliklerinde de bahsettiğimiz gibi Yeni Essenza'nın duyduğumuzda bizi hayrete düşüren yüksek bir tork değeri yok. Sahip olduğu 700 Nm torkun tamamını eğer iyi bir lastik ve güzel zeminli bir pistteyseniz sonuna kadar kullanabiliyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Essenza SCV12'nin iç mekanı gerçek bir yarış otomobilinden daha yüksek standartlarda üretiliyor. İç mekanda takla kafesinin bulunmaması, içeriye giriş çıkışları çok daha kolay hale getiriyor.

Ancak içi oldukça derin olan kepçe koltuğuna bir kez oturduğunuzda adeta sizi sarıyor. Hemen karşınızda bulunan direksiyon simidinin ortasında bulunan ekran ile birlikte kendinizi gerçek bir yarışçı gibi hissediyorsunuz.

Çoğunluğu direksiyon üzerinde bulunan tuşlar ile ABS şiddet miktarını, çekiş kontrolünü, hız sabitleyiciyi, vitesleri, farları ve silecekleri çalıştırıp kontrol edebiliyorsunuz. İç mekanın oldukça karanlık ve dar oluşu otomobil ile bütünleşmenize yardımcı oluyor.

Yarışmayan Yarış Otomobili

Yeni Lamborghini Essenza SCV12 bu haliyle ne rüya otomobili ne de herkesin dilinde olan bir yarış otomobili olabilir. Sahip olduğu özelliklerin birçoğunun piyasa standartlarının altında kalıyor oluşu ise büyük bir dezavantaj.

Hali hazırda büyük bir tecrübe birikimi ve finansal özgürlüğünün neticesi olarak Yeni Lamborghini ve onun segmentindeki otomobillerin yarışabileceği bir yarış organizasyonu mutlaka gerçekleştirilmeli.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us