Ford GT Holman Moody Limited Edition 1966'da ki Le Mans Zaferine Saygı Duruşu Niteliğinde

Ford GT Holman Moody Limited Edition 1966'da ki Le Mans Zaferine Saygı Duruşu Niteliğinde

Ford GT40'ın 24 saatlik Le Mans zaferini kazanması, markanın dönemi içerisinde Ferrari ile girdiği bir onur savaşıydı. Ford'un, mali sıkıntılar ile uğraşan Ferrari'yi satın almak istemesi ve sonrasında Enzo Ferrari'nin reddetmesi sonucu girilen mücadele, 1966 yılında yapılan yarışın tarihe bir imza atması ile sonuçlanacaktı. Bu konu hakkında en başarılı ve keyifli kaynaklardan biri 2019 yılında gösterime giren Ford vs Ferrari filmi.

Bu efsanevi zaferi tekrardan hatırlamak ve bu zafere saygılarını sunmak isteyen Ford, dönemin yarışan otomobilleriyle eş renkli olarak GT Holman Moody Limited Edition modelini tanıtıyor. Gelin modelin taşıdığı tarihi mirasa ve detaylarına birlikte bakalım.

Ford GT40'ın tarihini incelemek istediğinizde geleceğiniz önemli noktalardan biri 1964 yılında New York otomobil fuarında yapılan tanıtım olacaktır. Efsanevi modelinin ilk gösterimini burada yapan Ford, GT Holman Moody Limited Edition'ın gösterimini de burada yapacak.

Model, ikonik selefinden farklı olarak karbon detaylar ve 20 inç özel jantlara sahip olarak geliyor. Orijinal GT40'ın döneminde otomobilde bulunmayan bu tip detaylar, GT'nin kendi dönemine işaret ediyor. Selefine benzer olarak ise özel altın rengi ve kırmızı detayları eşliğinde gelen otomobilin; kapı, kaput ve spoilerinde bulunan "5" ibaresi tamamlayıcı unsur olarak yerini buluyor.

Otomobilin iç mekanına dönüldüğünde orijinal GT40'a göre çok daha sükunetli bir ortamla karşılaşılıyor. Modeldin kabininde de devam eden karbon detaylar günümüzün yarışçı ruhunu sürdürür ve vurgularken, koltuklar ve direksiyonda otomobilin özel altın rengine uygun dikiş detayları ve vites kulakçıkları GT'de bulunan uyumun yakalanmasını sağlıyor. Bunların yanında kapıların dışında görebildiğimiz mat renkli "5" ibareleri, kapı içlerine de işlenmiş biçimde dikkatleri topluyor.

Otomobil hakkında açıklama yapan Ford GT Program müdürü Mike Severson "Yaptığımız tüm Ford GT Heritage Edition görünümleri arasında, Holman Moody Heritage Edition'ın imzasını taşıyan altın ve kırmızı teması, 1966 Le Mans bitişimize destansı bir övgüdür. En tanınmış Ford GT40 yarış arabalarından birinden ilham alan bu en yeni Ford GT, Holman Moody yarış ekibinin bilgi birikimini ve küresel rakipleri geride bırakma becerisini onurlandırıyor." ifadelerine yer verdi.

Ford, Holman Moody Heritage Edition versiyonunu "ultra sınırlı" şekilde üretecek ve sadece onaylanmış Ford GT müşterilerine satacak. Markanın 2022 yılı içerisinde sadece 3 adet otomobil üreteceği öne sürülüyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us