Formula 1 2023 Kış Testleri Ne Zaman Yapılacak?

Formula 1 2023 Kış Testleri Ne Zaman Yapılacak?

Formula 1'in bir başka boyutu kış testleri tam bir ay sonra büyük bir heyecan ve adrenalin ile başlayacak. Peki kış testlerinde F1 severleri ne bekliyor?

Formula 1 yarış serisinin 2023 sezonu kış testleri için geri sayım resmen başladı. 23-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışlar, Bahreyn'de bulunan pistlerde koşulacak.

Bahreyn Sakhir Pisti'nde gerçekleştirilecek kış testlerinde geçtiğimiz yılla da arasında bir fark bulunacak. Geçen yılın aksine tek bir pistte ve üç gün süreyle yapılacak olan yarışlardan hemen sonra yine test yapılan pist üzerinde sezonun ilk yarışı da gerçekleştirilecek.

Kış testlerinde araçların ve pilotların kış hava şartlarında daha dayanıklı olmaları hedefleniyor. Bu üç günlük test sürüşleri boyunca, takımlar araçlarında farklı parçaları deneme imkanı buluyor. Sistemlerini ayarlıyor ve programlarını da buna göre değiştirme insiyatifi kullanabiliyor.

Formula 1'in resmi sponsorları arasında bulunan Pirelli de her takıma eşit sayıda lastik verecek. Bu sayede takımların atacakları tur sayıları da buna göre belirlenmiş olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us