Raikkonen, NASCAR ile Geri Dönüyor

Raikkonen, NASCAR ile Geri Dönüyor

F1 Şampiyonu Raikkonen, 2022 yılında pistlere bambaşka bir otomobil ile dönüyor! NASCAR ile pistlere geri dönen sporcuyu merakla bekliyoruz.

Kimi Raikkonen, Formula 1'den emekli olmasının ardından ilk kez bu Ağustos ayında Watkins Glen'de düzenlenecek olan NASCAR Cup Series'de yarışacak. 21 Ağustos tarihinde yarışacak olan efsane sporcu Chevrolet Camaro ZL1 kullanacak.

Bu yarış, son kez 2021 yılında yarıştığı Abu Dhabi GP'sinden sonra ilk yarış deneyimi olurken, Raikkonen'in toplamda 21 yıllık bir yarış geçmişi bulunuyor.

Tekrar pistlere dönmesiyle ilgili basına açıklama yapan Raikkonen, "Bunun nasıl işleyeceği, hangi yarışta yer alacağım ve diğer birçok şey hakkında epey görüşme yaptık."

"Görüşmelere birçok şeyi dahil ettik ve hepsi benim için makul görünüyordu. Tek bir yarışta yer alacağım, dolayısıyla ailem için de makul. ABD'de birkaç yarışa çıktığım dönem bundan oldukça zevk almıştım."

"Umarım iyi ve eğlenceli bir yarış olur. Açıkçası bu hiç piste çıkmadığım yeni bir araç. Fakat üstesinden gelebileceğimize eminim." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us