Yeni Renault Austral

Yeni Renault Austral

Günümüz otomobil modellerinde yeni dönem olarak nitelendirilen elektrikli araçlara geçiş aşamasında, Renault da boy gösterdi. Yeni Renault Austral, Kadjar’ın yerini alarak, SUV tarafında bu geçişe öncü modellerden olacak.

Selefi Kadjar’la boyutları oldukça yakın olan model, özgün çizgileri ve 20 inç’e kadar çıkan jantlarıyla duruşunu, heybetini ortaya koyuyor. Arkana ve Megane E-Tech gibi C segmentinde yer alacak SUV Kadjar’a göre farkını ortaya çıkarıyor. Aracın ön tarafında markanın imzası haline gelmiş C şeklinde led gündüz farları, arka tarafta ise markalarda gittikçe yaygınlaşan, logoya kadar uzanan stop lambaları dikkat çeken etkenler arasında. 430 ile 500 litre arasında değişen bagaj hacmi, koltuklar yatırıldığında 1525 litreye kadar çıkabiliyor.

 "Esprit Alpine" ismi verilen yeni donanım paketi ile sportif farklılıklar ortaya koyuyor ve aracın dış kısmındaki logolarla da kolayca ayırt edilebilir.

İç mekanda Türkiye’ye birlikte gelmesi beklenen Megane E-Tech gibi 12.3 inç’lik gösterge paneli ve 12 inç’lik multimedya sistemi ile sunuluyor. (Giriş seçeneklerinde sistemler ve donanımlar farklılık gösterebilir.) Direksiyon arkasına konumlandırılmış vites kolu dikkatlerden kaçmazken, konsol üzerinde de kol dayama şeklindeki yükselti de farklı bir hava katıyor.

Motor seçeneklerinde 1.2 litrelik 3 silindirli ünite, 240V batarya seçeneği ile 160 hp, 400V seçeneği ile 200 hp üretiyor. Dizele alternatif olarak adlandırılan ünited hafif hybrid, 48V batarya ile manuel şanzıman kombinasyonuyla 130 hp güç üretiyor. Ve yine hafif hybrid seçeneği olarak daha öncesinde görmüş olduğumuz 1.3 litrelik 4 silindirli üniteye ek 12V batarya ile 140 ve 160 hp üretebilen seçeneklerle de sunuluyor. İlk kombinasyon ile manuel olarak sunulurken iki kombinasyonda da X-Tronic (CVT) şanzıman ile alınabiliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us