Amerika GP'sinde Beş Yeni Pilota Şans Verilecek

Amerika GP'sinde Beş Yeni Pilota Şans Verilecek

Her dönemde yeni sporculara şans veren Formula 1 yarışlarında, izleyici kitlesinin en fazla olacağı yarışlardan Amerika GP'sinde beş yeni pilota şans verilecek.

Geçtiğimiz yıllarda sezon içerisinde test yapma imkanının az olmasından yakınan takımların ardından kural değişikliğine giden Formula 1 yönetimi, genç yarışçıların modern F1 araçlarıyla test yapabilmesi için kurallarda güncellemeye gitti.

Yenilenen bu kurala göre takımlar, sezon boyunca en az iki antremanda genç yarışlarından birini çıkartmak zorundalar. Herhangi bir yaş sınırının olmadığı Formula 1 camiasında bu işe yeni giren sporculara daha fazla profesyonel test imkanı sunulmak isteniyor.

Geri kalan yarışçılarını da sezon içinde sahaya çıkartma zorunluluğu olan takımlarda, başarı ivmesinin de artması bekleniyor.

Bu kuralın ilk uygulanacağı yer ise Amerika oldu. Ferrari takımından Robert Shwartzman bu kural sonrası yarışa çıkacakken, öncesinde Formula 2'de ter döken Logan Sargeant ise kariyerinin ilk Formula 1 yarışına bu hafta sonu çıkacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us