Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Skoda, Octavia ile iyi satışlar elde etti, başarılı modeli yakın zamanda yenileyerek neredeyse bir üst segmente köz kırpar hale getirdi. Son olarakta yeni e-Tec seçeneği geliyor.

22 Eylül'den itibaren Avrupa'da satışa çıkacak e-Tec marka için bir ilk. Skoda'nın ilk yarı hybrit aracı olacak Octavia e-Tec 1.0lt, 3 silindirli, elektrik destekli motoruyla, tam bir ekonomi aracı olacak, aracın SE First Edition ve filo odaklı SE Technology donanımları mevcut.

Hybrit motoru düşük hızlarda fosil yakıt kullanmamak ve gerektiğinde performans sağlamak için kullanacak. Aracın 48V lityum iyon bir aküsü var, sistem frenleme esnasında kayışa entegre bir marş jeneratörü(BISG) ile kendini şarj ediyor ve daha uzun süre elektrik modunda seyehat imkanı sunuyor.

Elektrik motoru dahilinde veriler daha açıklanmasa da Skoda 1.0lt turbo benzinli üniteye göre üstün verimlilik vaat ediyor. Geleneksel motorlara göre %35 daha erken maksium torkunu veren motor Miller enjeksiyon döngüsünde çalışıyor ayrıca Skoda verimliliğe katkı sağlaması için; alüminyum karter, değişken kanatlı turboşarj ve optimum dengelenmiş bağlantı çubukları eklemek gibi detaylara da yer vermiş.

Son olarak araç İngiltere'de 23,005£'e önümüzdeki hafta alınabilecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Skoda Fabia Tamamen Yenilendi

Yeni Škoda Kushaq SUV

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us