Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover grubu fosil yakıttan uzaklaşmaya devam ediyor, bunun yeni örnekleri ise Hybrid Evoque ve tam elektrikli Jaguar XJ.

Land Rover uzun zamandır elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor ve neredeyse her modelinin Plug-In Hybrid bir varyasonu var. Kazandığı tecrübeleri bu sefer Jaguar XJ ve Yeni Hybrid Evoque üzerinde kullanan firma güzel sonuçlar elde edeceğe benziyor.

Öncelikle Jaguar XJ 'den bahsetmek istiyorum, uzun yıllar tasarımı değişmeyip küçük güncellemeler yapılan modelin nihayet 2021 yılında hem tasarımı hemde motoru değişecek, testlerde kamuflajlı görülen tasarım göze eskisine göre daha keskin ve iddialı geliyor, aynı zamanda Jaguar yetkilileri tasarımda spor otomobil esintileri olacağı mesajını da vermiş, bu iri gövdeyi taşıyacak motora dönecek olursak; araçta 90.2kwh'lık bir batarya olması ve 470 kilometre menzil sunması bekleniyor.

Yeni Evoque P300e'de artık elektrik desteği ile yürüyor, 1.5lt 200bg güç üreten 3 silindirli ana motora, 109 beygir güç üreten elektrik motoru destek veriyor, araç toplamda 309bg güç ve 540nm tork üretiyor, bu değerlerle 0-100km/s hızlanmasını 6.4 saniyede tamamlıyor.

Tamamen aynı hybrit sistemin kullanıldığı yeni Discovery Sport modelinde ise bu süre 6.6 saniye. 62 kilometre menzil sunan elektrik motorunun maksimum hızı 135 kilometre ile sınırlandırılmış, bu çoğu zaman rahat bir şehir içi sürüşü sunabilir ama ben halen bu sistemlerin çok mantıklı olduğu kanaatinde değilim.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Pace SVR

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us