Peugeot 308 Dikkat Çekici Konsept Tasarımlarıyla Karşımızda

Peugeot 308 Dikkat Çekici Konsept Tasarımlarıyla Karşımızda

Peugeot son yıllarda çıkardığı modeller ile marka algısını ve konumunu tamamen değiştirdi. Öncelikle 508 ve sonrasında 3008 gibi modeller ile attığı kritik adımlar ile kendinden epeyce söz ettirdi.

Fransız üreticinin yenilenecek modeli 308 ise hala gizemini koruyor. Marka 308'in gizliliğini korurken casus fotoğraflardan ve diğer modellerden yola çıkarak yapılan konsept tasarımlar ise incelemeye değer nitelikte.

C Segmentinde "Pençeli" Oyuncu

Öncelikle 308'in rakiplerine bakalım. Peugeot 308'in bulunduğu C hatchback segmenti, en hareketli segmentlerden biri. Öyle ki yıllardır Avrupa'nın en çok satanlar listesinde, 308'in de rakibi olan Golf başı çekiyor. B-SUV yükselişi ile ivmesi düşen C hatcback sınıfı, eskisi kadar olmasa da hala aktif ve ciddi bir sınıf.

Bu sınıfın lideri az önce de değindiğimiz gibi Alman üretici Volkswagen'in Golf modeli, bunun haricinde yarışta Honda Civic, Golf'ün kardeşi Seat Leon, çok iddialı olmayan Renault Megane hatchback, Opel Astra, belirli özellikleri ile belirleyici olabilen Ford Focus, yeni ve fiyat performans konusunda iddialı Skoda Scala gibi modeller yer alıyor.

Bu modellerin neredeyse hepsi ya yeni güncellendi ya da çok yakın zamanda güncellenecek, bu kadar kalabalık bir sınıfta 308'in işi epey zor. Önemli detaylardan bir diğeri ise 308'in Astra ile birlikte geliştiriliyor olması.

Motor ve Altyapı

308 motor seçenekleri açısından epey cömert bir model olacak, aracı; benzinli, dizel, hibrit ve muhtemelen tamamen elektrikli seçenekleri bulunacak. Söylentilere göre 308; 2008, 208, Corsa yeni Mokka ve DS3 Crossback'de de bulunan EMP1 altyapısı ile gelecek.

EMP1 altyapısı ile gelmesi de aracın elektrikli seçeneğinin olacağı ihtimalini güçlendiriyor. Peugeot'nun 208 ve 2008 modellerinde de elektrikli motor seçeneği sunduğunu düşünürsek, Volkswagen'in ID.3 modeline de bir rakip doğuyor olabilir.

Konsept Tasarımlar

Konsept tasarımlarda baz alınan noktalar Peugeot'nun B hatchback segmentindeki oyuncusu 208 ve ortaya çıkan casus fotoğraflar. Ön yüzde markanın son modelleri ile karakteristik hale gelen aslan dişi tasarımı yerini almış.

Arka yüzde 208 tarzında ortadan piano black parça ile birleşen aydınlatma grubu dikkatleri üzerine topluyor. C sütunundaki kalınlık ve arka camın keskin biçimde inişi bu nesilde de korunuyor, fazla sevmediğim bir tasarım detayı olmasına karşın karakteristik bir çizgi olduğu için muhafaza edilmesi sevindirici.

İç mekana ayrı bir parantez açmamız gerekirse çekilen casus fotoğraflardan I-Cockpit yapısının korunduğu görünüyor. Bu yapı sayesinde aracı kullanırken kendinizi araca daha hakim hissediyorsunuz, performanslı sürüşler sırasında dikkatinizi yola vermenize yardımcı oluyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us