Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Tamamen elektrikli spor otomobiller içinde yollarda en çok gördüğümüz Porsche Taycan 2022 yılında birkaç güncelleme alıyor. Peki Yeni Porsche Taycan'da bizi ne bekliyor?

2022'de Yenilikler Neler?

2022 Porsche Taycan aslına bakılırsa kusursuz bir sedan otomobil değil. Porsche ailesi içinde Panamera gibi güçlü bir dört kapılı modelin hemen yanında tamamen elektrikli motoruyla varlığını sürdüren Taycan, farklı olmak isteyenleri kendine çekiyor.

Çarpıcı bir dış tasarımın yanında dört kişilik oturma düzeniyle günlük kullanıma oldukça elverişli olan Yeni Taycan, bu özelliklerinin karşılığını iyi satış rakamlarıyla hepimize gösteriyor.

En sıkı rakipleri arasında Tesla Model S bulunan Yeni Porsche Taycan, kıyasıya rekabete her geçen gün yeni otomobiller eklense de gücünden hiçbir şey kaybetmeden müşteri kitlesini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

2022 yılında gelen güncellemelerin başında bilgi eğlence, gelişmiş sesli komut asistanı, geliştirilmiş işletim sistemi ve kablosuz bağlantı ekipmanları bulunuyor.

Buna ek olarak, kulağa biraz fantastik gelse de Yeni Porsche Taycan'ın cep telefonu üzerine kurulan bir uygulama ile kendi kendini park edebildiğini de eklememiz gerekiyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Porsche Taycan modellerinin çoğunda biri ön tekerlere diğeri arka tekerleklere güç sağlayan çift elektrik motoru bulunuyor. Donanım seviyesine göre farklı güç kombinasyonlarında satın alınabilen Yeni Taycan'da en ist donanımda 750 beygirlik model yer alıyor.

Bunları, 522 ve 562 beygir güç üreten 4S, 670 ve 750 beygir güç üreten Turbo S modelleri takip ediyor. Giriş seviyesi modelinde ise pil boyutuna bağlı olmak kaydıyla 402 ila 469 beygir güç üreten motorlar bulunuyor.

Performans konusunda bir elektrikli otomobilde olduğunuzu bariz şekilde hissettiğiniz Yeni Taycan'da gaza sonuna kadar bastığınızda koltuğa yerleşiyorsunuz.

Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 2.4 saniyede çıkmayı başararak bu durumu bilimsel olarak da kanıtlıyor.

Dört kişilik bir sedana göre etkileyici bir performansa sahip olan Yeni Taycan, iki kişilik süper spor otomobilleri kıskandırıyor.

Menzil, Şarj Pil Ömrü

Taycan'ın bir şarjla 550 Km uzunluğunda menzil sunması rakipleri arasındaki en büyük çekişmenin  burada yaşanacağını bize gösteriyor. Porsche'nin menzil uzunlukları pil boyutuna bağlı olmak kaydıyla 250 ila 350 Km arasında değişiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Şık tasarımıyla hemen hemen herkesin samimi şekilde beğendiği Yeni Taycan'ın iç mekanı adeta bir teknoloji üssü gibi. Basit tasarımıyla klasik Porsche modellerini bize hatırlatan bu kabinde her şey işleve yönelik konumlandırılmış.

Donanım paketine göre değişiklik gösteren özellikler arasında dört bölgeli klima kontrol ünitesi, masaj özellikli ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve ısıtmalı arka koltuklar olmak üzere birçok lüks özellik bulunuyor.

Bİlgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Taycan'ın ön konsolu üzerinde birçok dev ekran bulunuyor. Fiziksel tuş kullanımının oldukça az olduğu bu sistem içinde tuş ihtiyacı hissedebilirsiniz. Direksiyon arkasındaki 16,8 inç büyüklüğündeki dijital göstergeler sayesinde araçla ilgili her şeyi anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Konsolun ortasında, üstte 10.9 inçlik, altta 8.4 inçlik bir ekranın bulunduğu sistem yer alıyor. Üzerinden iklimlendirmenin, pil durumu kontrolünün, navigasyon ayarlamasının ve Apple CarPlay-Android Auto entegrasyonlarının yapıldığı bu ekranlar oldukça işlevsel.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Tüm Taycan modellerinde sizin ve sevdiklerinizin hayatını kolaylaştıran bir dizi güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunuyor. Donanım paketinden bağımsız olarak satın alabileceğiniz güvenlik özellikleriyle, hem konfor seviyenizi hem de güvenlik seviyenizi artırabilirsiniz.

Yeni Porsche Taycan'da standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Dur-kalk teknolojisine sahip adaptif hız sabitleyici
  • Uzaktan kumandalı park yeri
  • Gece görüşü

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us