Yeni Ford Super Duty

Yeni Ford Super Duty

F-250, F-350 veya F-450 varyantları ile 2022 Ford Super Duty, çoğu insanın ihtiyaç duyduğundan çok daha fazlasını sunan devasa bir kamyonet olmasıyla ön plana çıkıyor. 2022 için bir takım güncellemeler alan Ford Super Duty'de bizi ne bekliyor? Bir göz atalım.

2022'de Yenilikler Neler?

Ford Super Duty, devasa bir kamyonet olarak mazisi çok geçmişe dayanan yaşayan efsanelerden biri olmasıyla hep dikkat çekmiştir. 7.3 litrelik devasa motoru, 650 Nm tork değerleri ile sadece fiziksel olarak değil motor gücüyle de kendinden söz ettiren Ford Super Duty, 2022 yılı için yenileniyor.

En sıkı rakipleri arasında yer alan Chevrolet Silverado HD ve GMC Sierra HD ile kıyaslandığında yüksek teknolojileri bünyesinde barındırması, onu rakiplerine karşı bir adım öne çıkarmayı sağlıyor.

2022 Ford Super Duty serisi, yeni sunulan bilgi eğlence özellikleri, yeni dış ve iç renk seçenekleri ve yeni bir dış donanım paketi ile birlikte geliyor.

Teknoloji tarafında, Ford'un Sync 4 yazılımı ve cep telefon entegrasyonları için Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini sunan devasa multimedya ekranı ile bir pikaptan daha fazlasını sunuyor.

Ayrıca, Lariat Sport görünüm paketinin eklenmesiyle, Yeni Ford Super Duty'de daha etkileyici ızgara, tamponlar ve dış aynaların yanı sıra yan paneller ve krom egzoz uçları kullanıma sunuluyor.

Yenilenmiş boya paketinin baş köşesinde ise Atlas Mavisi yer alıyor. Lariat Sport paketinin gözdesi ise Baja rengi oluyor. Limited donanım seviyesinde de Navy Pier ve Light Slate renkleri ekleniyor.

Ford, bu yaz piyasaya çıkacak olan Yeni Super Duty için herhangi bir fiyat belirmezken, Türkiye pazarında görmekte zorlanacağımız bu devasa kamyonetin motor özellikleri neler? Yakından bir bakalım.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Ford Super Duty'nin F-250 ve F-350 varyantlarının devasa kaputlarının altında standart olarak 385 beygir güç ve 580 Nm tork üreten 6.2 litrelik bir V-8 benzinli motor yatıyor. Temel olarak altı ileri otomatik vites sunulurken opsiyonel olarak 10 ileri vitesi de satın alabiliyorsunuz.

Tüm güç aktarma organlarında arkadan itiş ya da dört tekerden çekiş sistemi isteğe bağlı olarak seçilebiliyor.

Bununla birlikte, daha güçlü bir Ford Super Duty'e sahip olmak isteyenler için 430 beygir güç ve 641 Nm tork üreten 7.3 litrelik bir V-8 ve 475 beygir güç ile 1417 Nm tork üreten 6.7 litre hacminde dizel Power Stroke V-8 motor hizmetinize sunuluyor.

Yeni Ford Super Duty'de ayrıca bir de arazi paketi isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor. Tremor adı verilen bu paket ile daha büyük lastikler ve aracı yükseltip alçaltabilen bir süspansiyon sistemi geliyor.

Bu paket sayesinde Yeni Ford Super Duty ile 19 tona kadar yük çekebiliyorsunuz. Yüklü olarak seyahat ederken sizi hiç zorlamayan Yeni Ford Super Duty, yüksüzkenki performansında da sizi hiç üzmüyor.

Yüksüz şekilde seyahat ederken, yolda stabil şekilde ilerlemesi ona artı puan kazandırıyor. Ayrıca opsiyonel olarak satın alınabilen gelişmiş direksiyon paketi ile Yeni Ford Super Duty'i şehir içinde kullanırken de çok daha az yoruluyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Ford Super Duty'nin iç mekanı da en az dış tasarımı kadar etkileyici ve heybetli. Keskin tasarım çizgileri ve pratik şekilde yerleştirilmiş fonksiyonel tuş takımları bir uyum içinde gözünüze takılıyor.

Güçlü bir otomobilin içinde olduğunuzu, baktığınız her köşede hissettiğiniz Yeni Ford Super Duty'nin iç mekanı oldukça etkileyici gözüküyor. Deri ile kaplanmış iç trim malzemeleri ve ısıtma soğutma özelliğine sahip koltuk takımları Yeni Super Duty'nin avantajları arasında yer alıyor.

Sınıfında çok az modelde bulunan üstün teknolojilerin birçoğunu bünyesinde barındıran Yeni Ford Super Duty'de kablosuz şarj standından Wi-Fi erişim noktasına kadar birçok özellik sunuluyor.

Diğer hiçbir rakibinde bulunmayan özelliklerden en dikkat çekici olanı ise King Ranch, Platinum ve Limited donanım seviyelerinde gelen masaj fonksiyonlu koltuklar oluyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında, ihtiyaç duymadığınız kadar hacim sunan Yeni Ford Super Duty, uzun yolculuklarda adeta size bir ev konforu sağlıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Temel donanım seviyesi olan Base XL'de, dokunmatik olmayan bir multimedya ekranı sunan Yeni Ford Super Duty, bir üst seviyede yer alan XLT donanım seviyesinde, Apple CarPlay, Android Auto ve Wi-Fi bağlantı noktasını içeren 8.0 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı sunuluyor.

Ayrıca opsiyonel olarak satın alınabilen özelliklerin arasında 10 hoparlörlü B&O stereo ses sitemi ve SiriusXM uygu radyosu bulunuyor.

Serinin en üstünde ise kablosuz olarak kullanılanılabilen Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonuna sahip Sync 4 yazılımlı 12.0 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip multimedya ekranı bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Ford Super Duty'de otomatik acil frenleme ve 360 derece kamera sisteminin dahil olduğu sürücü yardımcı özellikleri opsiyonel olarak satın alınabiliyor. Aynı şekilde kör nokta izleme sistemi ile harici bir römork montajında daha güvenlice seyahat imkanı sunuluyor.

Yeni Ford Super Duty'de temel olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Otomatik yanan uzun farlar
  • Adaptif hız sabitleyici
  • Aktif şerit asistanı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us