Yeni Cadillac CT4

Yeni Cadillac CT4

Segmentinde tek başına lider olan Avrupalı Audi A3'ün, Amerikalı en büyük alternatifi ve rakibi Cadillac CT4 yenilendi. Kendine has tasarımı ve motor gücüyle adından söz ettirmeyi başaran 2021 Cadillac CT4'e yakından bakalım!

2021'de Yenilikler Neler?

Avrupalı Audi A3'ün, Amerikalı alternatifi olan Yeni Cadillac CT4, yerine geldiği Cadillac ATS modelinden sonra tasarımı ile kendinden söz ettirmeyi başarıyor.  Elbette Avrupalı rakiplerine göre en büyük fark ve avantaj motor gücü tarafında yaşanıyor.

Yeni Cadillac CT4'de ikiz turboşarjlı dört silindirli bir motor bulunuyor. 237 beygir gücündeki 2.0 litre motor standart olarak gelirken, 2.7 litrelik 309 beygir gücündeki motor opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Ayrıca, daha fazla performans isteyenler için 2021 yılında CT4-V Blackwing modeli sunuluyor. Tıpkı Yeni Cadillac CT5'de olduğu gibi CT4 modelinde de tek eksiklik iç mekan tasarımında bulunuyor.

Yeni CT4 pazardaki ikinci yılında, opsiyonel olarak satın alabileceğiniz 12.0 inçlik tamamen dijital gösterge ekranı ve Diamond Sky Edition paketi gibi birkaç yükseltme ile geliyor. Diamond Sky Edition paketi ile, daha alçak bir gövde, Brembo frenler, modele özgü tasarım jantlar, alüminyum süslemeli orta konsol ve iki renkli deri döşeme koltuklar geliyor.

Güvenlik ve sürücü yardımcı paketlerinde de yaya algılayıcılı otomatik acil frenleme sistemi de standart hale getiriliyor. Bunların yanı sıra, yarı otonom sürüş hizmeti sunan Super Cruise özelliği de opsiyonlar listesinde sunuluyor.

Giriş seviyesinde yer alan Luxury donanım seviyesinden bir üstte yer alan Premium Luxury modeline geçtiğimizde, iç mekanda hakiki deri döşeme ve 18 inç jantlar geliyor. Teknoloji tarafında yaşanan yeniliklerde, kablosuz şarj pedi, 14 hoparlörlü stereo ses sitemi ve çok daha fazlası sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Cadillac CT4'ün kaputunun altında, ikiz turboşarjlı dört silindirli bir motor bulunuyor. Standart olarak 237 beygir güç üreten 2.0 litrelik bu motor, Luxury, Premium Luxury ve Sport donanım seviyelerinde sunuluyor.

Ayrıca, 2.7 litrelik üstün performansa sahip motoru, Premium Luxury modelinde 309 beygir ve CT4-V modelinde ise 325 beygir güç varyantlarında satın alabiliyorsunuz. Şanzıman tarafında, giriş seviyesinde sekiz ileri otomatik vites bulunurken, dört tekerden çekiş sistemine sahip modellerde on ileri otomatik şanzıman kullanılıyor.

Bu segmentte nadir olan özelliklerden biri ise Yeni Cadillac CT4'ün arkadan itişli olarak satılması oluyor. En sıkı rakipleri arasında bulunan, Audi A3, BMW 2 Serisi Gran Coupe ve Mercedes-Benz A sınıfı gibi modellerin önden çeker olduğunu göz önüne alırsak, Yeni Cadillac CT4 bir adım öne çıkmayı başarıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Cadillac CT4, yerine geldiği ATS'de bulunan dokunmatik multimedya ekranına kullanıcı dostu güncellemeler getiriyor. İç mekan tasarımı genel itibariyle eleştiriye açık olsa da Amerikan otomobillerinin havasını yaşatmayı sürdürüyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında sınıfının getirilerini karşılayan Yeni Cadillac CT4'de en büyük dezavantaj arka koltuklarda yaşanıyor. Yetişkinler için dar olan arka koltuklar satın alma aşamasında dikkate alınmalı.

Bununla birlikte, 12 yönlü elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar ve çift bölgeli otomatik klima kontrolü dahil olmak üzere birkaç özellik artık standart olarak sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Cadillac CT4 modellerinde en son CUE yazılımına sahip 8.0 inç büyüklüğünde dokunmatik bir bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Bu ekran ile Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı hizmetleri standart olarak sunuluyor.

Ayrıca tüm Cadillac CT4 modellerinde navigasyon hizmeti ve 8 hoparlölü ses sistemi de standart olarak geliyor. Opsiyonlar listesinde bulunan özellikler arasında ise kablosuz şarj pedi ve 14 hoparlörlü BOSE Stereo ses sistemi yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Cadillac CT4 2021, şu ana kadar herhangi uluslararası bağımsız test kuruluşu tarafından bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Ayrıca, Cadillac markası kendi bünyesinde birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunduruyor fakat bunlardan çok az standart olarak sunuluyor.

Yeni Cadillac CT4'te standart olarak bulunan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Aktif şeritte tutma asistanı ve şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ve adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Cadillac Escalade

Yeni Cadillac Escalade

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac CT5

Yeni Cadillac CT5

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us