Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic

Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic

Hem sportif bir beklentisi olanlar hem de lüks sürüş zevkinden mahrum kalmak istemeyenler için parasının hakkını sonuna kadar veren Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic 2021 yılında güncellendi. Peki, Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'te bizi ne bekliyor?

2021'de Yenilikler Neler?

Mercedes-Benz markasının çok yakın zamanda peş peşe piyasaya çıkardığı yeni otomobil modellerinden biri olan A Serisinin sedan karoseri, AMG çatısı altında çok başka bir silüete bürünüyor.

Eğimli tavanı ve park halinde dururken bile hızlı gözüken tasarımı ile gönülleri fetheden Yeni A35 4Matic, en sıkı rakipleri arasında bulunan Audi S3 ve BMW M235i Gran Coupe karşısında bir adım öne çıkmayı başarıyor.

Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'in kabin içi tasarımı ve özel aydınlatmalarıyla, kendinizi özel ve iyi hissetmeniz sağlanıyor. Bununla birlikte, Mercedes-Benz modelleri arasındaki en küçük otomobil olmasına karşın AMG dokunuşundan sonra 302 beygir güce kavuşuyor.

2021 yılında güncellenen özellikler arasında kör nokta izleme sistemi ve 64 farklı ortam ışığı, Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'e eklendi. Bunun dışında Mercedes-Benz'in yeni akıllı asistanı MBUX İç Mekan Asistanı da opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

A35 4Matic, giriş seviyesi bir spor otomobil olmasına karşın yüksek fiyatı ile alıcılar tarafında hep bir soru işareti bırakmayı başarıyor. Elbette güçlü ve lüks bir otomobil olması Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'in avantajları arasında bulunsa da yaşam alanı tarafında dar ve küçük oluşu bir dezavantaj oluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'in kaputunun altında 302 beygir güç ve 400 Nm tork üreten AMG tarafından geliştirilmiş turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor bulunuyor. Dört tekerden çekiş sisteminin standart olarak geldiği A35 4Matic'de şanzıman tarafında yedi ileri çift kavrama otomatik vites bulunuyor.

Bu şanzımanın en eğlenceli özelliklerinden biri, sıfırdan gaza bastığınızda tüm gücü aniden verebilmesi oluyor. Bağımsız test kuruluşlarınca yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 4.3 saniyede çıkmayı başaran Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic, 0'dan 200'e 12.9 saniyede çıkıyor.

Mükemmel derecedeki yol tutuşu ve gergin, sportif bir sürüş hissiyatı sunan Yeni A35 4Matic, takdir edilmeyi hak ediyor. Ancak, kendisinden de bekleneceği gibi bozuk yol performansı konusunda aynı güzellemeyi yapmak imkansız oluyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'in kabini AMG tasarımına sadık kalınarak sportif öğeleri artırılmış şekilde tasarlanıyor. Delikli deri ile kaplanmış direksiyon simidi ve üzerinde yer alan vites kulakçıkları çok yırtıcı duruyor.

Havalandırma menfezlerinin içinde bulunan 64 farklı renge sahip ambiyans aydınlatması oldukça güzel gözüküyor. Biraz daha lüks öğeler isteyenler için gerçek alüminyum ve gerçek ahşap ya da deri döşeme seçenekleri zevkinize sunuluyor.

AMG modellerinin en küçüğü olan A Sınıfı, kuşkusuz kimilerimiz için oldukça dar olmasından dolayı tercih edilmiyor. Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'in arka yolcu koltukları da bu darlıktan nasibini alıyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında, kendinden bekleneceği üzere hacim sunan Yeni A35 4Matic, günlük işlerinizi görecek düzeyde.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Diğer Mercedes modellerinde olduğu gibi Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'in ön konsolu üzerinde boylu boyunca uzanan iki parça LCD monitör yer alıyor. Bu göstergelerden biri kadranlar için diğeri ise multimedya sistemi için kullanılıyor.

Oldukça geniş olan bu ekranlar üzerinden hem otomobile ait tüm bilgileri anlık olarak görüntülüyebilirken hem de multimedya kısmında medyalarımızı rahatlıkla izleyebiliyorsunuz.

Ayrıca, orta konsolda bulunan dokunmatik ekranı kullanarak ya da sesli komut vererek MBUX bilgi eğlence sistemini de kullanabiliyoruz. Android Auto ve Apple CarPlay entegrasyonlarının standart olarak geldiği bu sistemde radyo hizmeti opsiyonlar arasında bulunuyor.

Kabin içinde beş adet USB-C bağlantı noktası ve sekiz hoparlörlü ses sistemi standart olarak gelen özellikler arasında bulunurken, 12 hoparlörlü Burmester Premium ses sistemi opsiyonalar listesinde bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic herhangi bir kuruluş tarafından bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Ancak buna rağmen Mercedes markasının yıllar boyu süregelen üstün güvenlik ve sağlamlığına şüphe duymamamız bizi rahatlatıyor.

İsteğe bağlı olarak birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerine sahip olabileceğiniz Yeni Mercedes-AMG A35 4Matic'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Otomatik acil frenleme
  • Aktif şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte tutma asistanı
  • Aktif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Mercedes-AMG SL

Yeni Mercedes-AMG SL

Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi

Yeni Mercedes-AMG GLB Serisi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us