Makyajlı Citroen C5 Aircross'un Detayları ve Fiyatları

Makyajlı Citroen C5 Aircross'un Detayları ve Fiyatları

Citroen markasının son dönem içerisinde girdiği yenilenme süreci kapsamında en önemli modellerinin başında C5 Aircross geliyordu. Sunduğu özellikler neticesinde ülkemizde de epey ilgi gören crossover, yakın bir dönemde makyaj operasyonu geçirdi ve belirli detaylarında yenilenmeye gidildi, gelin makyajlı C5 Aircross'un detayları ve fiyatlarına birlikte bakalım.

Citroen C5 Aircross, içerisinde bulunduğu grubun C crossover modelleri olan Peuegot 3008 ve Opel Grandland ile aynı altyapı üzerinde şekilleniyordu. Temelde kardeş modeller olsalar da her markanın kendine göre yaptığı ayarlamalar neticesinde farklı karakterler sunan bu modellerin konumlandırılmasında, C5 Aircross konfor odaklı bir noktada kalıyordu. Kendi segmenti içerisinde en konforlu modellerden biri olarak belirtilen otomobil, başta iç mekan olmak üzere, dış detaylarda önemli güncellemeler ile geliyor.

Tasarımsal Detaylar

Dış tasarımı ele almak gerektiğinde Citroen C5 Aircross'un makyajsız versiyona oranla çok daha karizmatik bir imaj çizdiğini belirtmekte fayda var. Ön profilde ayrık biçimli ikili bir far yapısı kullanan Citroen, makyaj sonrasında tek parça farlara geçmiş. Panjurda bulunan ışıklı yapı dikkatleri Citroen logosuna doğru çekerken, marka son dönemin moda detayı olan ışıklandırmalı bir logo kullanmış. Bunun yanında tampon yapısında da güncellemelere gidilen modelde eskiden yatay olarak karşımıza çıkan genel hatlar dikey hale getirilerek daha kaslı bir imaj çizilirken, yan hava girişleri daha belirgin hale getirilmiş.

Yan profilinde yeni jantları ile öne çıkan model, arka tarafa geçildiğinde animasyonları değişen arka aydınlatma elemanlarıyla daha modern ve şık bir görünüm yakalamış.

İç mekana geçildiğinde ise asıl fark bu noktada görülüyor. Eskiden ön panele gömük biçimde sunulan multimedya ekranı, makyaj sonrasında panelden bağımsız bir şekilde geliyor, bunun yanında orta konsolda yer alan vites kolu çoğu markada görüldüğü üzere ortadan kalkıyor ve bunun yerine küçük bir vites seçici getirilerek alandan tasarruf sağlanıyor.

Motor Seçenekleri

Fransız markanın C segmenti crossover modeli C5 Aircross, 2 farklı motor seçeneği ve bunlara kombineli tek şanzıman ile sunuluyor. 1.5 litrelik  BlueHDi dizelin yanında 1.6 litre hacminde PureTech benzinli motor sunan otomobil, hem dizel hem benzinli severleri mutlu etmeyi başarıyor. Dizel motordan 130, benzinli motordan ise 180 beygir güç elde eden C5 Aircross, 8 ileri EAT 8 otomatik şanzıman ile karşımıza çıkıyor.

Makyajlı C5 Aircross'un Fiyatları

Bahsettiğimiz iki farklı motor seçeneğinin üzerine 3 farklı donanım seçeneği ile sunulacak olan C5 Aircross'un fiyatı için birçok değişken bulunsa da model lansmana özel olarak  869.000 Lira'dan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. C segmenti crossover modeller arasında konforlu, teknolojik ve geniş bir alternatif isteyenlerin ana tercih elemanlarından biri olarak konumlanacak olan model, ülkemizde yaşanan aşırı ekonomik dalgalanma sebebiyle ne kadar hedef kitlesine ulaşabilecek bilemiyorum...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us