Ferrari SUV Eylül’de Yollarda

Ferrari SUV Eylül’de Yollarda

Süperspor otomobil denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Ferrari, dünya üzerinde her geçen gün daha da büyüyen SUV pazarına gireceğini resmen açıkladı. Uzun zamandır konuşulan ve otomobil piyasasında heyecanla beklenen Ferrari Purosangue kesin olarak Eylül 2022’de yollarda olacak.

Ferrari yetkilileri, şirketin karbon nötrlüğü, nakit akışı, satış karışımları gibi bazı politikalarında yapılan değişiklikler hakkında bir açıklamada bulundu. Bu açıklama sırasında piyasaya yeni bir modelin daha sürüleceği açıklandı. Bu model uzun zamandır beklenen Purosangue olacak. Bu Ferrari’nin SUV bir otomobil için yaptığı ilk resmi açıklama oldu.

Dünya üzerinde SUV modellerinin pazar payı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de yılın otomobili olarak bir SUV modeli olan Hyundai Tucson seçilmişti. Zaten yollarda fazlasıyla görmeye başladığımız SUV otomobillerin artık birer şehir otomobili olduğu reddedilemez bir gerçek halini aldı. Ancak bahsettiğimiz otomobil sıradan bir SUV değil.

SUV otomobillerde genellikle aranan kriter performanstan çok güvenlik ve konfor. Ancak söz konusu bir Ferrari olunca performansı bir köşeye koymak mümkün değil. Her ne kadar bir SUV olsa da Ferrari burada da farkını ortaya koyarak Purosangue modelinde bir V12 kullanacak.

Ferrari finansal hedeflerini duyurduğu açıklamada Purosangue modeline de yer verdi. Böylelikle ilk Ferrari SUV modeli de resmen açıklanmış oldu. Purosangue hakkında elde edilen detaylara göre, bir SUV olmasına karşın Purosangue kalbinde saf bir V12 taşıyacak. Ayrıca gelişen teknolojiye rağmen bu hibrit bir motor olmayacak.

Şirket anlaşılan ilk SUV modelinde Ferrari ruhunu tamamen yansıtmak istiyor. Bu özelliği onu Aston Martin DBX , Bentley Bentayga ve Lamborghini Urus gibi rakiplerinden ayırıyor. Bu otomobiller de süperspor esintileri taşıyan SUV’ler olsa da hepsi gücünü turbo beslemeli V8 motorlardan alıyor.

Ferrari artık SUV pazarına da girmiş olsa da bu işi bir süre sınırlı tutmayı planlıyor. Yıllık toplam satışta SUV’nin payı yüzde 20’nin altında tutulacak. Purosangue ile görüyoruz ki Ferrari kolay kolay içten yanmalı motorlardan vazgeçmeyecek. SF90 gibi hibrid modeller üretilse de tamamen elektrikli model için 2025 yılını beklemek zorunda kalacağız.

Ferrari’nin tamamen bir Ferrari ruhu taşıyan ancak SUV gibi görünen yeni modeli Purosangue gerçekten otomobil dünyasında şimdiden heyecan yaratmış durumda. Kalbinde bir V12 olsa da “Purosangue, sürüş hissiyatı olarak bir Ferrari kullanma deneyimi sağlayabilecek mi?” sorusunun yanıtını ise yollara çıktığı zaman öğreneceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us