Küçük Alman Volkswagen Polo Makyajlandı

Küçük Alman Volkswagen Polo Makyajlandı

Alman marka Volkswagen geçtiğimiz dönemlerde birçok modelini yeni kasaları ya da yüzleri ile tanıttı ve aileyi güncelledi. Bu yenilenmeden nasibini almayan başarılı B-Hatch ise sonunda yeni yüzü ile karşımızda. Yenilenen far-stop yapısı, yeni paketleri ve yeni motorları ile Makyajlı Polo'nun detaylarına daha yakından bakalım.

Daha Modern Dış Tasarım

Polo makyaj sonrası operasyonu ile birlikte markanın C segmenti temsilcisi olan Golf'e yakın detaylara kavuştu. Ortadan LED bir şerit ile birleşen ön farlar gündüz aydınlatmalarının formundaki güncelleme ile otomobilin ön profili daha hareketli hale getirmiş. Bunun yanında üst paketlerde LED Matrix olarak alınabilen ve makyaj öncesine göre nispeten daha küçülen farlar ön çehrenin değişiminde ana oyuncu olma görevini üstlenmiş.

Yan yüzde ise yine Golf'de kullanılanlara benzer tarzda jantlar otomobilin sönük bir görüntü vermesinin önüne geçmiş. Özellike tanıtımda kullanılan gibi özel renkli araçlar bu jantlar ile kombine edildiğinde fazlasıyla fotojenik bir görünüm yaratacaktır.

Polo'nun arkasına geçtiğimizde nesillerdir devam eden, ufak ve nispeten kare biçimli arka aydınlatma grubu üstlerden ortaya doğru uzayarak alışılmış formundan ayrılmış. Yeni logo ile modern görünümün desteklendiği modelde ne yazık ki plastik israfı olarak gördüğüm sahte egzoz uçlarının kullanımından vazgeçilmemiş...

Çağa Uyumlu İç Tasarım

Bulunduğumuz dönem neticesinde B-segmenti modellerde dahi kısa süre öncesinde F-segmenti otomobillerde gördüğümüz özellikleri görebiliyoruz. Polo zaten teknolojik açıdan yeterli iken son makyaj ile sınıfının en iyileri arasına konumlanıyor.

9,2 inç seviyelerine ulaşan multimedya sistemini, seçtiğiniz pakete göre 8 inç veya 10,25 inç boyutlarında değişebilen gösterge paneli tamamlıyor. Multimedya ekranının altına indiğimizde Arteon ve Tiguan modellerinde kullanılan dijital klima ayarları yer alıyor. Eskiden gerçekten demode ve kaba duran vites kolunun yerine yenisi geçiyor. Ayrıca otomobilde kablosuz şarj gibi bir çok teknolojik tamamlayıcı özellik sunuluyor.

Kendi adıma yorum yapmam gerekirse diğer modellere göre halen belirli bir oranda manuel kalan klima ayarı ve far ayarı gibi detaylar beni mutlu eden aynı zamanda pratiklik sunan özellikler. Polo, derli toplu ve her ihtiyacı karşılayacak iç mekan tasarımı ile grubu içerisinde en iyi modellerden olabilir.

Bunlar haricinde hem iç hem dış mekanda değişikliklere yol açan paket isimleri güncellenmiş. Makyajlı Polo, bundan sonra Polo, Life ve R-Line donanımları ile satılacak. Tabii paketler konusunda Avrupa spectlerine bakarak yorum yapmak yanlış olabilir, zira ülkemize özel hazırlanan paketler yurt dışında aynı pakette satılan otomobillere göre daha fazla veya daha az donanımla sunulabiliyor...

Makyajlı Polo'da Hangi Motorlar Sunuluyor?

Makyaj operasyonu sonrasında Polo'nun kaputunun altında da güncellemelere gidildi. Öncelikle başta belirteyim, dizel motor yok bunun yerine TGI olarak adlandırılan sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışan motorlar geliyor ve ekonomi amaçlayan kullanıcılara bu ünitenin hitap etmesi planlanıyor.

Polo'nun giriş motoru olarak 1.0 litre hacminde MPI motoru görüyoruz. Bu motor 80 beygir güç ve 93 Nm tork sunuyor, aynı zamanda 5 ileri manuel şanzıman ile kombine ediliyor.

Diğer iki seçenek ise 1.0 litre hacminde TSI ünite üzerine inşa ediliyor. 95 ve 110 beygirlik varyasyonlarla satılan motorun 95 beygirliğinde 5 ileri manuel, 110 beygirliğinde ise 7 ileri DSG görev yapıyor.

Son seçenek ise az önce bahsettiğimiz TGI ünite. Bu motor CNG yani sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışıyor. Ünite 90 beygir güç ve 160 Nm tork üretebiliyor.

Makyajlı Polo Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Makyajlı Polo 2021 yılının üçüncü çeyreği içerisinde satışa sunulacak, küçük Alman'ın performanslı versiyonu GTI ise ileriki dönemlerde tanıtılacak...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us