Peugeot 508 PSE ile 210. Yaşını Kutluyor

Fransız üretici Peugeot 210'uncu yaşına bastığı bu günlerde yepyeni bir model ve model ailesiyle yeni yaşını kutluyor. PSE adı verilen yeni model grubu ve grubun ilk ürünü 508 PSE, Peugeout markasının "köklü marka olma" sıfatlarına yaptığı göndermeleri içeriyor.

Nedir Bu PSE?

Açılımı Peugeot Sport Engineered olan ve "Peugeot Sportif Mühendislik" olarak Türkçe'ye çevirebiliriz. Peugeot'un 210'uncu yılına ithafen kurulmuş, sportif otomobiller yapacak ve stok modelleri spor dokunuşlar yapan donanımları tasarlayacak olan takım.

PSE 508'e Neler Kattı?

Tasarım detaylarına girmeden önce motorda ve teknolojilerde yapılan değişiklikler ve katkılardan bahsetmek lazım diye düşünüyorum. Kaputun altına eklenen yeni bir çift elektrik motoru sayesinde 508 Plug İn Hybrid dediğimiz "Şarj Edilebilir Hybrid" sistemine kavuşuyor.

Elektrik motorlarının adapte edildiği hepimize tanıdık olan Peugeot 1.6 litre motoru kullanılıyor. Hibrit haliyle karma şeklinde 360 hp güç ve 580 Nm tork üreten Peugeot 508 PSE 8 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunulacak. 0-100 değeri 5.2 sn olan 508 sadece elektrik motorları ile 140km/s hıza ulaşabilirken 48km kadar da bir sürüş menzili sunacak. 11.5 kWh kapasiteye sahip piller hızlı şarj ile 2 saatte tam kapasiteye ulaşıyorlar. Bu piller otomobilin orta ve arka kısımlarında konumlandırılmış.

Tasarım konusuna geldiğimizde 508 PSE aslında stok bir 508'den inanılmaz farklara sahip değil. Stationwagon ve sedan olarak satışa çıkacak olan PSE damgalı otomobil, stok halindeki düz tampon tasarımı yerine kanatlı spor tampona kavuşmuş.

Ayrıca bu spor tampon ile düz tampondaki monotonluk yıkılmış ve yeni hava girişleri eklenmiş. Bu kanat ve hava girişleri sarı neon kaplama ve ışıklarla kombinlenerek PSE renkleri her yere yayılmış. Arka kelebek camlarına getirilen ve aslında eski Peugeot'lar da görmeye alışkın olduğumuz bıçaklı tasarım yine burada da kullanılan neon renklerle göze çarpıyor. Arka tamponda yeniden tasarlanan difizör ile sportif bir 508 olduğunu belirten otomobilin arka tarafında renkler dışında başka değişikliler yapılmamış. Tanıtımda gösterilen gri renk ise neon sarılarla birlikte herkesin favorisi olacağını gösteriyor.

Peugeot 508 PSE'nin iç tasarımında genel tanımda renkler ve dokular değişmiş diyebiliriz. Neon sarı rengini kullanıcıyı fazla yormayan dağılımla iç mekanda her yerde görebiliyoruz. Ayrıca direksiyona eklenen PSE logosuda gözden kaçmıyor. Delikli deri ve sarı dikişleri de soft şekilde kullanan Peugeot her halinden özel bir otomobilin içerisinde olduğunuzu belli ediyor.

Fiyat konusunda bilgi verilmemiş olsada yeni PSE donanımını 2021 yılında bayilerin listelerinde göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us