Dünyanın Yeni En Hızlı Otomobili - SSC Tuatara

Dünya’da sayısız hiperotomobil üreticisi ve geliştiricisi olan marka var. Bir kısmı seri üretim otomobillerle bir kısmı özel üretim veya tek üretim olacak şekillerde marka devamlılıklarını sürdürüyor.

Tabii konu hiper adlı otomobiller olunca normal otomobil üreticilerinin arasında olan basit rekabet ve kendini kanıtlama isteğinin yerini daha başka konular alıyor. Örneğin “en hızlı” olmak.

Hız rekoru, hiperotomobil üreticilerinin birçoğunun sürekli denemeler yaptığı ancak bazı üreticilerin ise kendi dalgasına bakarak çok karışmadan ilerlediği bir konu. En son Volkswagen Grubu’nun en hızlısı Bugatti böyle bir atılımda bulunmuştu ancak resmi olarak bir geçerliliği olmamıştı maalesef.

Chiron modeli ile satte 490 km/s hız rekorunu kırdıklarını belirten marka için Guinness Dünya Rekorlar birliği yaptığı açıklama da hız rekor denemelerinin çift yönlü gidiş olarak yapıldığını ancak Bugatti markasının bu denemeyi sadece tek yönde denediğini bu yüzden hız rekorlarının geçerli olmadığını belirtti. 10 Kasım 2019 tarihinde SSC’nin yapmış olduğu rekor denemesi ise tüm kurallara uygun şekilde gerçekleşti.

Yeni Rekor Kaç Km/s

Aslında SSC markası hız rekorlarına çokta yabancı bir marka değil. 13 sene önce yani 2007 yılında Ultimate Aero adını verdikleri otomobil çift yönlü gidiş şeklindeki rekor denemesinde ortalama olarak 412.2 km/s hız ile dönemin rekor sahibi Amerikan menşeili Saleen S7 Twin Turbo modeline ait 399 km/s rekorunu kırmıştı. Ayrıca Ultimate Aero 0-100 km/s hıza 2.8 saniyede çıkabiliyordu.

Aradan geçen yıllarda SSC markası rekorlardan biraz uzak kaldı ve en güncel hız rekorunu Koenigsegg markası Agera RS modeliyle 447.4 km/s hız ile kırdı. Koenigsegg  bu rekor ile adını iyiden iyiye duyurunca galiba SSC markası bu rekorlar bizim işimiz dedi ve tekrar işe girişti. Tuatara modeliyle rekoru tekrar kendi markalarına aldılar. 15 farklı uydu ölçümü, birden fazla GPS sistemi ve Guinness yetkilileri ile yapılan ölçümlerde Tuatara gidişte 484.53 km/s gelişteyse 532.93 km/s hız ölçümleriyle ortalama olarak 508 km/s gibi bir değer elde etti. Bu değer sayesinde yeni rekortmen SSC Tuatara modeli oldu.

Rekortmen Motorun Özellikleri Neler Peki?

Nelson Racing’e ait komple alüminyum düz krank sistemine sahip bir V8 motora sahip Tuatara. Bu motor 6600 rpm devir çevirdiğinde 1350, 8800 rpm devir yani tam gaz yüklenildiğinde 1750 hp güce sahip.

1735Nm de torka sahip. 8800 rpm devir bandında redline düşen motor silindir başına çift enjeksiyonlu bir sisteme sahip. Şanzıman olaraksa robotize vites değiştirme sistemine sahip 7 ileri otomatikleştirilmiş bir manuel şanzımana sahip. 3 dişli karbon seramik debriyaj sistemine de sahip ayrıca.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us