Mercedes-Benz G-Class 4x4 Squared Kamuflajlı Olarak Görüntülendi

Mercedes-Benz G-Class 4x4 Squared Kamuflajlı Olarak Görüntülendi

2007 yılında G 63 6x6 olarak Avusturalya Ordusu için üretilen bir G 63 türevli otomobille başlayan G Square hikayesi 2020 yılında aldığı makyaj ve geliştirme operasyonları ile devam ediyor.

Sert çocuk ibaresi ve ikonik AK-47 taramalı tüfek sesiyle kapanan kapıları ile herkesin gönlünde taht kurmuş olan G Serisi 2018 de yaya güvenliği gibi etmenlerden ötürü camiada “yumuşatma” adını alan bir makyaj operasyonu geçirmişti. Birazdan detaylarına geçeceğimiz G Square modeli ise en son 2017 yılında üretildi ve 2018 G Serisi makyaj operasyonuna dahil olmamıştı. Casus görüntüleri ortaya çıkan ve tahminlerce yeni G Square (Kare) olduğu düşünülen model, 2018 makyaj operasyonundan nasibini almış gibi gözüküyor.

Yola Sığmayan “Square” Nasıl Ortaya Çıktı?

Birazdan makyaj operasyonlarından bahsedeceğiz ancak öncelikle bilmeyenler için G Kare’yi biraz anlatalım. Birçok yabancı kanalda gördüğünüzü tahmin ettiğim bir G modeli vardır. Normal bir G Serisinin 6x6 pick-up modeline dönüşümü. Aslında bu dönüşüm 2007 yılında Mercedes-Benz veya Daimler Benz adı altında orijinal bir şekilde ilk olarak Avusturalya Ordusu için yapıldı. Bu G Serisini görenler araca o kadar çok talepte bulundular ki Mercedes-Benz bir ordu için üretimi yapılan bu modeli sivil olarak satamadığından ötürü 100 adetlik üretim sayısı ile üretimi sonlandırdı.

Üretimin sonlanmasının ardından gelen talebi karşılamak adına Mercedes-Benz aracın formunu tekrar cipe dönüştürüp arazi canavarının kabiliyetini arttırdı. Bu modellerin türevleri günümüzde G63 Square ya da G 500 Square model adı ile bulunuyor. Ancak Avrupa’daki G Serisi kitlesi halen daha 6x6 Pick-Up’ların peşinde. Bu kadar talebe karşılık sadece sivil ve resmi olarak toplam 100 adet üretim sayısı olan 6x6’lar inanılmaz şekilde değerlenerek Avrupa’da 1.2M Euro (11.671.002,19 Türk Lirası) gibi değerlere ulaştı.  Yeni olarak tasvir edeceğimiz G Kare’ler ise 2015 ve 2017 yıllarında üretilip piyasadan çekildiler.

Tek Farkı Yüksek Olması Değil!

G Kare olarak Türkçeleşen bu modelin yanına normal bir G serisi koyduğunuzda devasa tasvirini ya da 4x16 derken neyin kastedilmek istenildiğini gayet iyi anlıyorsunuz. Alışverişiniz için gittiğiniz AVM’nin otoparkına sokamayacağınız hatta onu da geçtik yolda şeride sığdıramayacağınız bir model G Kare. Ancak tek fark yerden yükseklik ve genişlik değil tabi.

Şekilden şekle sokabilirsiniz tabiri ile müşterisine sunulan adaptif süspansiyon sistemine sahip G Kare bu süspansiyon sistemini arazi için geliştirmiş. Girdiğiniz arazi koşuluna göre verilerini toplayarak sertlik ve yükseklik ayarlarını tekrar yapıyor. 40 derece yanal ve 55 derece dikey açı manevra imkanı da sunabiliyor bu sayede.

Aracın altına bakarsaniz ki zaten baya yüksek rahat rahat bakabilirsiniz portable aksları sayesinde herhangi bir diferansiyel ya da şaft parçası gözükmüyor. Yani G Kare tamponun sürtmediği her yere kolayca girip çıkabilir, altında onu rahatsız edecek bir yapısal parça yok. Portable aks denilen teknoloji arabanın akslarının yanında birer şanzıman görevi gören iki adet çarkın bulunması. Bu çarklar sayesinde güç dağılımını kolayca başka parçalara gerek kalmadan yapabiliyor.

Tabi burada verdiğimiz off-road donanım bilgilerini 2017 model G Kare’lerde bulunan özellikler ışığında anlattık. 2020-21 yani Yeni G Kare’de bu özelliklere ek geliştirmeler yapılıp yapılmadığı konusunda herhangi bir bilgi sahibi değiliz.

Yeni Tasarımda Bizi Bekleyen Neler?

Son makyaj tasarımının ardından yumuşatılan G Serisinden çok yüksek farklar olmayacağı biraz aşikar gibi duruyor. Zaten kamuflaj halinde de marka, aracın sadece belli başlı yerlerini kapatmış. G Serilerinde alışık olduğumuz değişmeyen tasarım dilinden de aslında konuya vakıf olmamız lazım. Ancak bu demek değildir ki yeni özellikler gelmeyecek. En başta casus araçta gördüğümüz bir merdiven var.

Aracı tam bir arazi aracına dönüştürmeye devam eden Mercedes-Benz casus aracına da bu opsiyonu bilerek eklemiş gibi. Merdivenle beraber tavan üzerine de sadece tavan barları yerleştirmekle kalınmadığı, dayanıklı bir zemininde yerleştirildiği görülüyor. Safaride üzerine çıkıp aslanları gözetlemelik bir tasarım sanki. Ayrıca bu tavandaki eklemelerin komple kamuflaj altında olduğunu belirtelim. Bu da bizlere  yeni ışıklandırma tasarımları gelebilir tahminleri yaptırıyor.

Tavandaki eklemelere dahil olarak bir bütün şeklinde gözüken dev ön cam güneşliğini de fark ediyoruz. Ancak yapısı hakkında bilgi sahibi olamıyoruz çünkü Mercedes-Benz güneşlik ve tavan eklentisini tamamen kamuflajlamış.

Yan çamurluklara geldiğimizde G Kare olduğunu belirten ikonik dev çamurluklarla karşılaşıyoruz. En, boy oranı sabit kalsa da sanki çamurluk incelmiş gibi gözüküyor. 2015 ve 2017 model G Kare’lerde bu çamurlukların yarısı gövde renginde diğer yarısıysa karbon malzemeden yapılıyordu. Yeni G Kare’de tamamen karbon çamurluklar görebiliriz. Son olarak tasarımda arka tampona ek olarak bir koruma demiri eklendiği de gözden kaçmıyor.

Güç!

2015 ve 2017’de üretildiklerinde G 63 türevleri olan bu otomobiller bahsi geçen araçların motorlarını kullanıyorlardı. 2020 model G Kare’nin hangi model üzerinden piyasaya çıkacağı şu an için belli değil. Ancak eski nesil G Kare’lerdeki ünite tercihlerine bakarsak yeni G Kare, ister G63 ister G550 adlı modelle piyasaya çıksın iki şekilde de kaputun altında 4.0 litrelik AMG damgalı bir motor görebiliriz. 582 hp güç üreten bu ünite 850Nm tork değerine de sahip. 0-100 hızlanma değeriyse 4,5sn ancak bu tür arazi otomobillerinde 0-100 değerine bakmak bizlere net saptamalar sunmuyor maalesef.

Tabi son olarak şunu da belirtmek lazım bu motor veya ünite bilgileri G63 AMG’de kullanılan V8 motora ait değerler. Belki de Yeni G Kare’de ünite olarak farklı şeylerde görebiliriz. Şimdilik tanıtım tarihini bekliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us