BMW'den Yılbaşı Fiyaskosu, Audi Sesli M2

BMW'den Yılbaşı Fiyaskosu, Audi Sesli M2

Çoğu marka kendi sosyal medya hesaplarının yönetimi için profesyonel ajanslarla çalışıyor. Fakat BMW bu konudaki seçimlerini pek doğru yapmamış gibi duruyor. BMW Amerika, sevenlerinin yılbaşını kutlamak isterken bir kazaya kurban gitmiş...

Lamborghini Sesli M2

BMW Amerika'nın yılbaşı kutlama videosu, kayan bir M2'nin görüntüye girmesi ile başlıyor. 2020 milde olan M2, motorun seremonisi eşliğinde 2021 mile ulaşıyor. Sonrasında bize "Happy New Year" mesajını veren marka yılbaşımızı kutluyor.

Ama bir saniye burada bir hata var, bu ses 6 silindirli 3.0 motora mı ait? Dikkatli seyirciler de bu soruyu sormuş olacak ki, videoda bulunan sesin Audi R8 ve Lamborghini Huracan'da kullanılan 5.2lt hacminde V10 motor olduğu anlaşılmış. Bu durum takipçiler tarafından yorumlara aktarıldığında ise BMW Amerika videoyu hızlı bir şekilde ortadan kaldırmış.

Fakat internetin en büyük problemlerinden biri: bir şeyi ortadan kaldırmanın paylaşmaktan daha zor oluşu. Markadan hızlı davranarak videoyu indiren kullanıcılar, bu kutlamayı gelecek nesillere aktarmakta kararlı gibi görünüyor.

Bu konu markanın algısını ne kadar kötü etkiler bilemiyorum. Fakat beni gülümseten bir olay olduğunu söylemekten kendimi alamayacağım. Özellikle bu olay BMW'nin sosyal medya hatalarının ilki değil. Geçtiğimiz dönemlerde de BMW iX için kötü yorumlar yapanlara, "ok boomer" başlıklı bir tweet ile karşılık vermişti. Bu olay sonrasında marka özür dilemiş ve üzüntüsünü belirtmişti.

Her yıl bu tip durumlarla gündeme gelen markanın sonraki yılı problemsiz geçirmesi dileği ile...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us