500 Beygirlik Elektrikli Amiral Gemi BMW iX

500 Beygirlik Elektrikli Amiral Gemi BMW iX

Yeni BMW iX SUV, markanın iki elektrik motoruna sahip, 500 Hp güç ve 603 Km menzil uzunluğundaki ilk elektrikli SUV'si olarak kullanıcılar ile buluşuyor!

Yeni BMW iX Tasarımı

Yeni BMW iX'e önden baktığımızda her ne kadar ihtiyacı olmasa da o devasa böbrek tasarımı neredeyse aracın tamamını kaplıyor. Kocaman böbrek tasarımının yanında nispeten daha ufak ve ince uzun formda bulunan led farlar ile uzak doğulu bir duruş kazanan Yeni BMW iX'de elektrikli olduğunu vurgulayan mavi renkli trim parçaları da yer alıyor.

Yeni BMW iX'in geri kalanı ise 2018'de ilk kez gösterilen Vision iNEXT konseptine oldukça benziyor. Önde olduğu gibi gerçekten ince stop tasarımını ve tamponların altında devam eden mavi trim parçaları da hangi açıdan bakarsak bakalım görülüyor.

Genel olarak Yeni BMW iX'in aerodinamik tasarımı en az Yeni BMW 4 Serisi kadar havayı iyi yönetebilecek gibi gözüküyor. Bu tasarım gerçekten büyük ve uzun bir SUV için gayet iyi. BMW'nin tamponlara, zemine ve alaşımlı jantlara yaptığı çeşitli aerodinamik ayarlamalar, iX'in menzilini 65 Km daha artırırken, bu değer de özellikle şehir içinde size oldukça önemli bir fark sunuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni BMW iX, bir BMW X5 ile yaklaşık aynı boyutlardadır, ancak yedi yerine beş koltuğa sahip olduğunu söylememiz gerekir. Hem arkada beş koltuğun bulunması, hem de uzun ve büyük bir tahrik milinin arka tekerleklere ulaşmak zorunda olmayışı, Yeni BMW iX'e arka tarafta devada bir diz mesafesi ve yaşam alanı sunuyor.

Ön konsolda ise diğer BMW'lerden farklı olarak, gösterge panelinde hiçbir fiziksel düğme bulunmuyor. Sade ve zarif olarak nitelendirilebilecek ince bir havanlandırma ızgarası ile içerideki tasarımı tamamlayan iX, havalandırma ızgarası üzerine uzun ve iki bölmeli gösterge ve multimedya ekranı yerleştirdi.

Yeni BMW iX ile 12,3 inç sürücü ekranını devasa bi 14,9 inç merkezi dokunmatik ekranla birleştiren tamamen yeni bir BMW iDrive sürümü geliyor. Her şeyi dokunmatik ekran üzerinden kontrol etmenin oldukça zor olacağını tahmin etmiş olacaklar ki, BMW'nin ikonik döner kumandasını da orta konsolda tutmaya karar verdiler.

Bu sistem ile birlikte, BMW'nin kişisel asistanının yükselitilmiş bir versiyonuna da sahip olacaksınız. Böylece Yeni iX'in içinde olmadığınız zamanlarda dahi klima sıcaklığını değiştirebilir ya da uydu navigasyonunu programlayabilirsiniz.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Yeni BMW iX'in zeminin altında, yaklaşık 600 Km boyunca sürüş yapmanıza yetecek kadar yeterli şarjı sağlayabilecek 100 kWh'lık bir pil bulunuyor. Bu, bir Audi e-tron veya Mercedes EQC'nin sağladığı menzil uzunluğundan 160 Km daha fazla ve bir Tesla Model X menzil uzunluğundan da 40 Km daha uzundur.

Yeni BMW iX'i şarj etmeniz gerektiğinde, 200kW hızlı şarj ünitesi ile şarj edebilirsiniz. Bu gibi hızlara sahip istasyonlarda yaklaşık 40 dakika içinde şarj seviyenizi %10'dan %80'e çıkartabilirsiniz. Sadece 10 dakikalık şarj etme süresinde yaklaşık 120 Km menzil kazanırsınız.

Motor Seçenekleri ve Performansları

İki adet elektrik motoruna sahip Yeni BMW iX'de bir BMW M3'ten aldığımızdan daha fazla olan 500 Hp'den fazla güç alabiliyoruz. Bu beygir güçleri, lüks bir SUV'nin 0'dan 100km'ye 5 saniyenin altında çıkabileceğini söylüyor.

BMW aynı zamanda muazzam bir 720 Hp güç üreten üçlü motor kurulumunu da test ediyor. Ancak BMW, bunun iX'de kullanıp kullanılmayacağını henüz doğrulamadı.

Yeni BMW iX Güvenliği ve 5G Teknolojileri

Yeni BMW iX, yerleşik 5G teknolojisine sahip ilk lüks otomobildir. 5G, diğer arabalarla iletişim kurmasına ve bilgileri gerçekten hızlı şekilde paylaşmasına yardımcı olur. Bu teknoloji ile eğer bir iX sahibi iseniz, diğer iX'ler ile konuşabilme imkanı sunar. Ayrıca önünüzdeki yoğun trafik, yaklaşan yol işaretleri ve hatta yakınlarda kaç park yeri bulunduğunu size bildirir.

iX ayrıca, bir DVD'de depolanan tüm bilgileri yaklaşık bir saniye içinde aktarabilen, şimdiye kadar bir BMW'ye takılan en hızlı yerleşik bilgisayar sistemine sahiptir. Sürücü destek sisteminin bir parçası olan, ön ızgaranın arkasına saklanmış tüm sensörlerden ve kameralardan gelen verilerle başa çıkmak için bu bilgi işlem gücüne ihtiyacı var.

5G teknolojiisi ile ayrıca, otoyolda hızlanma, fren yapma ve yönlendirme gibi işlemleri yapabilir ve önünüzde oluşan bir trafik kazasından hemen haberiniz olabilir.

Yeni BMW iX Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Yeni BMW iX gelecek yıl üretilmeye başlanacak ve Kasım 2021'de satışa çıkacak. Herhangi bir fiyat açıklaması ise henüz yapılmazken yeni Audi e-tron ve Mercedes EQC'nin €70,000'dan başlayan fiyatını göz önüne alırsak, böylesine üst düzey bir otomobilin 90,000 gibi bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW iX

Yeni BMW iX

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us