2021 Mercedes EQS Elektrikli Otomobilin Zirvesi

Sürekli düşen emisyon oranları, artan talebe karşı hızla azalan petrol kaynakları gibi başlıca nedenlerden dolayı otomobil üreticilerinin odak noktasında olan elektrikli otomobiller, bizim de hayatımızın odak noktası olmaya çok yakın.

Mercedes-Benz, önce EQC ile SUV dünyasında bu niyetinin ne kadar ciddi olduğunu gösterdikten sonra geniş aileler ve iş insanlarının tercihi olan Vito'ya da elektrikli motor güncellemesi yapmış, eVito ile elektrikli bir panelvanı da hayatımıza katmıştı.

Mercedes-Benz markası içinde en üstte yer alacak olan Mercedes EQS'in 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gösterilen konsept otomobil ile Yeni Mercedes-Benz EQS'nin nasıl görüneceğini biliyorduk.

2021'de Yenilikler Neler?

Artık test sürüşüne çıkan ve kamuflajlı şekilde görünen EQS tasarımı hakkında bize net ipuçları veriyor. Farları ve Stopları üretime çok yakın görünürken, hali hazırda piyasaya sürülen EQC elektrikli SUV'sine oldukça benziyor.

Görsel: Motor1.com

Görsel: Motor1.com

Daha dolgun bir ön yüz ve Mercedes-Benz'in elektrikli otomobillerinde vurguladığı tek parça ışık paneli, kamuflajın üstünden tahmin edilen detaylar oluyor. Çerçevesiz kapı camları ve 5 kapılı hatchback konfigürasyonu ise EQS'yi biraz daha benzersiz kılıyor.

İç Mekan Ve Konfor

İçerde ise bir içten yanmalı otomobilde bulunması gereken parçaların araç altında olmaması, düz ve geniş bir iç mekan sunarken tasarımı ve yerleşimiyle adeta bir çalışma odasını andıran Mercedes EQS, patronları ve devlet başkanlarını kendisine çekmeyi kafasına koymuş gibi gözüküyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Hali hazırda satışta olan  Mercedes-Benz'in elektrikli SUV modeli EQC 380km uzunluğunda menzile sahipken, serinin en büyük ve en pahalı sedan otomobili olacak olan Mercedes EQS'de bu menzilin de iki, üç katına çıkması bekleniyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Yeni Mercedes EQS'de sürücü ve yaya güvenliği konusu ilk sırada yer alırken, otonom sürüş kabiliyetinde ilerlemeyi düşünen Mercedes, yeni tanıtılan S Serisi'nde de kullanılan 'Hey Mercedes' sesli asistan hizmeti ve artıtılmış 3B ekran teknolojisi gibi yenilikleri Yeni Mercedes EQS'de kullanmayı düşünüyor.

Mercedes EQS, Yeni Amiral Gemisi

Mercedes Benz'in 2030 yılına kadar 130 elektrikli otomobil tanıtma planının bir parçası olarak , Mercedes EQS, EQC'ye ile beraber 2022'nin sonundan önce piyasaya sürülecek tam 10 elektrikli Mercedes modeli arasında en büyük ve en pahalısı olacak. Mercedes-Benz'in üstün EV hakimiyeti savaşında bir EQA Hatchback, EQB SUV, EQE Sedan ve tam boyutlu bir EQG 4x4 modelleri yer alacak.

Mercedes EQS'nin en büyük rakipleri ise Audi A8 e-Tron, yakında çıkacak olan  elektrikli BMW 7 Serisi'nin yanında şu an mevcut olan Tesla Model S ve Porsche Taycan olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us