2021 Volkswagen Tiguan eHybrid

Volkswagen Grubu çatısı altındaki SUV modellerini tek nefeste saymak istesek sanırım bunu hiç birimiz başaramaz. Ancak bazı kendini kanıtlamış VW SUV modelleri var ki onlar hep liste başı anılıyor.

Fiyat performans zirvesi; Volkswagen Tiguan. Yakın zamanda ikinci jenerasyonunun geçirdiği makyaj ile daha yumuşak ve modern bir tasarıma kavuşan Tiguan, bizlerin geleceğe daha iyi adapte olmasını sağlamak için sadece tasarımında değil motor kısmında da bir takım yenilikleri beraberinde getirdi.

Yakın gelecekte hayatımızın bir parçası olacak tamamen elektrikli Volkswagen ID.4 için adeta bir alıştırma paketi görevi görecek olan Volkswagen'in en çok satan SUV'sinin bu görevi başarması için ihtiyacı olan gücü ise Mk8 Golf GTE motorundan alacak.

eHybrid Bize Ne Vadediyor?

Tiguan eHybrid 'in 1.4 Litrelik turbo benzinli motor ve 85kW elektrikli motor kombinasyonu, toplamda 245 Beygir güç ve 400 Nm tork ortaya çıkartıyor. Bu sonuçlar onu, 320 Beygire sahip Tiguan R'dan sonra ikinci yapıyor. Tüm gücü ön tekerlerlere aktaran eHybrid, 0'dan 100'e 7,5 saniyede çıkıyor. Sahip olduğu 13kWh'lik batarya ile 130km/h varan hızlarda yaklaşık 50km'lik tamamen elektrikli menzil uzunluğu vadediyor.

Tiguan eHybrid'i Diğerlerinden Ayıran Özelliği Nedir?

Pilde yeterli şarjınız olması koşuluyla, aracı ilk çalıştırdığınızda eHybrid otomatik olarak elektrikli E-MODE ile başlayacak. Bunun nedeni olarak VW, ortalama günlük yolculuklarınızın sadece elektrikli motor ile karşılanabileceğini düşünüyor. Maksimum güce ihtiyaç duyduğunuz anlarda ise GTE düğmesi ile iki motoru da aktif hale getirebiliyosunuz.

Söz konusu mod ile birlikte, yolculuk sırasında eğer navigasyon ya da Apple CarPlay'de Waze kullanmadıysanız yolculuğunuzun sonuna kadar manuel olarak olarak şarj yüzdenizi ayarlayabiliyorsunuz. Yani, otobanda 15km ilerledikten sonra şehir içine girecekseniz, şehir içinde ihtiyacınız olan şarj yüzdenizi manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Verimlilik, Teknik Detay ve Yakıt Tüketimi

Volkswagen, eHybrid gelecek yıl satışa çıkana kadar herhangi bir rakam vermiyor, ancak son zamanlarda şehirler arası - şehir içi - köy yolları - otoyol  gibi çeşitli yollarda yapılan testlerde 100km'de 4.7 Litre karma yakıt verisi sonuçları gerçekten etkileyici. Uzun ve konforlu yolculuklarınız sonunda şehir içinde sıfır emisyon üretmenin getirdiği mutluluk ise paha biçilemez.

Yol gürültüsünden iyi bir şekilde yalıtılmış Tiguan eHybrid'de, elektrikli ve içten yanmalı motor arasındaki geçiş işlemi son derece pürüzsüz şekilde sağlanırken altı ileri DSG şanzıman da aynı pürüzsüz geçişleri vites değiştirirken bunu size en az şekilde hissettirerek başarıyor.

135 kg'lık bataryaların ekstra ağırlığına rağmen, bazı rakiplerinin aksine asla hantal hissettirmiyor. Hem konfor hem de normal modlarda, sollama yaparken veya yokuş çıkarken performans kaybı yaşatmıyor.

İç Mekan ve Konfor Detayları

Çok yakın zamanda makyajlanan Tiguan'dan farklı olarak olarak göze ilk çarpan detay, konsolun merkezinde yer alan büyük dokunmatik ekran oluyor. Göz alıcı 10 inçlik dijital ekran tüm eHybrid'lerde standart olarak sunulacak. Ancak, teknolojisini ödünç aldığı Golf GTE'nin aksine Tiguan eHybrid'de birden fazla donanım paketi seçeneğine sahip olacaksınız. Henüz ismi kesinleşmeyen baz donanım, orta seviye 'Life' donanım veya en üst seviye 'Elegance' ve 'R-Line' donanımları bu seçenekler arasında yer alıyor. Ayrıca şunu da eklemek gerekir ki, tüm donanım seviyelerinde klima kontrol ünitesi de dokunmatik olarak kontrol edilecek.

Dezavantajları Neler?

Tahmin edilebileceği gibi tek başına Volkswagen eHybrid çok ilgi çekici değil. Onu cazip kılan detayların başında bir SUV olması yatıyor. Ancak pratikliğini ve tasarruflu oluşunu tehlikeye atan bazı durumlar da yok değil. Bataryalar arka koltukların altındayken, yakıt deposu da geri itiliyor ve bagaj alanı 476 Litreye düşüyor.

Bu hacim ICE motorlu Tiguan'lardan tam 139 Litre daha az bagaj hacmi sunmasına neden oluyor. Bu, ailelerin tercihi olan SUV'ler için oldukça büyük bir dezavantaj. Ancak tüm bu daralmaya rağmen arka koltuklardaki yaşam alanından bir şey kaybetmemesi ona bir şans daha veriyor.

Fiyatı konusunda henüz net bir bilgi verilmezken hali hazırda satışta olan Passat GTE'nin €45.810 fiyatı ile karşılaştırma yapmak için yeterli bir kıstas olarak görebiliriz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us