Bentley'de Motor Sesine Veda

Bentley'de Motor Sesine Veda

Yüksek hacimli ICE motorları, el işçiliği ile üretilmiş özel iç trim malzemeleri ve lüksün satın alabileceği üst seviye kalitesiyle İngiliz lüks otomobil markası olan Bentley Motors, 2026 yılına kadar tüm modellerinde kendini elektriğin gücüne bırakacak.

2020'lerin ilk yarısından itibaren Bentley çatısı altındaki modellerinde elektrifikasyon işlemlerini hızlandırdırdığ bilinen Bentley Motors, 2026 yılına kadar bir dizi plug-in hibrit ve tamamen elektrikli olmak üzere tüm modellerinde dönüşümü tamamlayacak ve içten yanmalı motorlarına veda edecek.

Plug-in Hibrit İlk Seçenek

Bentley Motors yönetim kurulu başkanı olan Adrian Hallmark yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yıl, iki plug-in hibrit modeli piyasaya süreceğiz. Müşterilerimiz ve Bentley otomobilleri için en iyisi bu. Plug-in hibrit ile ister sürücü isterse de aracın ne zaman içten yanmalı motoru ya da ne zaman elektrikli motoru kullanacağına karar verebilmesi en iyi seçenektir. Ayrıca bu teknoloji ile yakıt tüketimi ve karbon emisyonunda da ciddi azalma meydana geliyor." dedi.

Bu plug-in hibrit ve elektrikli dönüşümün mevcut modelleri de kapsayıp kapmasamadığı hakkında net bir açıklmaya yapmazken, şu an itibariyle Bentayga plug-in hibrit olan tek Bentley modelidir. Ancak öyle gözüküyor ki çok yakında Continental ve Flying Spur'un da elektrifikasyon için başlıca adaylar olduğu gözüküyor.

Tamamen Elektrikli Çok Yakında

Bentley'nin ilk tamamen elektrikli otomobilinin 2025 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Detaylar henüz çok az ancak Hallmark, bu tamamen elekrikli modelin yeni bir platform üzerine inşa edileceğini ve en son batarya teknolojisinden yararlanacağını açıkladı. Bununla birlikte, elektriğe geçmek, şirketin tasarım dilini kökten değiştirmek için bir anlam ifade etmiyor.

Bentley 'nin satış ve pazarlama yönetim kurulu üyesi Chris Cooke, sıfır emisyona sahip bu araçların "çok daha modern ve ilgi çekici" görüneceğini, ancak Bentley portföyünün bir üyesi olduğunun da hemen anlaşılacağını belirtti. Bir devrim beklenmemesi konusunda uyardı. Örneğin, sınırlı sayıda üretilen 650 Hp gücündeki Bacalar da sıradışı bir otomobile benzemesine rağmen geleneklerinden kopmuş bir Bentley olmadığını kanıtlıyor.

Aceleye Mahal Yok!

Hallmark, yaptığı açıklamanın devamında, 2025 yılında bir elektrikli otomobil ailesi yaratma sözünü verdi ve Bentley serisindeki her model ya bir plug-in hibrit ya da tamamen elektrikli olacağını söyledi. Ancak, içten yanmalı motorun günlerinin sayılı olduğunu söylemeyi gerçekçi bir şekilde reddetti ve Bentley Motors olarak pazarda yaşanan bazı yasaklara katılmadığını da sözlerine ekledi.

Öncelikle Avrupa pazarında olmak üzere ICE motorlu modellerin satışının yasaklanması için verilen tarihlerin hibrit otomobiller için uzatılması gerektiğini söyleyen Hallmark,"elektrikli otomobiller için yeteri kadar şarj ve menzil seviyelerinin karşılanabieceği zamana kadar doğru kararların alınacağına güveniyoruz." dedi.

Eski kardeş şirket ve şimdilerin sıkı rakibi olan Rolls-Royce müşterilerinin de elektrikli araçlara karşı hiç bir talebinin olmadığını, ancak özellikle Avrupa'da ve Çin'deki hükümetlerin çok sıkı bir tutum sergilemesi nedeniyle bu düzenlemeler karşısında onların da bu araçlara karşı sıcak baktığı belirtiliyor.

Bentley'nin finans yönetim kurulu üyesi Jan-Henrick Lafrentz, "Yönetmelikler tarafından yönlendirilmediğimizi iddia etmeyeceğim, elbette öyle, ancak kesinlikle müşterilerde de bir talep görüyoruz." dedi. Şirket müşterilerinin %55'inin önümüzdeki beş yıl içinde bir elektrikli model satın almayı düşüneceğini gösteren pazar araştırmalarına da atıfta bulundu. Ancak güçlü w12'nin ölüm ilanını yazmak için henüz çok erken olduğunu da vurguladı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us