Zarafet ve Lüksün Harmanı - Bentley Continental GT Mulliner Coupe

İngiliz lüks otomobil üreticisi olan Bentley Motors, 22 Eylül'de yapılan lansman ile birlikte Yeni Continental GT Mulliner modelini tüm dünyaya tanıttı.

Markanın lüks kimliği altında bulunan spor otomobil modeli Continental ailesinin yenilenen 6 farklı varyasyonundan biri olan Continental GT Mulliner, lüksün, zarafetin ve titiz el işçiliğinin eşsiz ürünü olarak yollardaki yerini almaya hazır.

Lüksün Güç ile Birleşimi

Yeni Porsche Panamera ile aynı şasiyi kullanması yüzünden 4850mm ile premium sedan otomobil uzunluğunda Coupe otomobil kullanma ayrıcalığı sunan Continental GT Mulliner, Bentley ile özdeşleşmiş elmas kesim devasa ön ızgarası ve 'yengeç'i andıran göz alıcı led farları ile ona baktığınızda sizde tuhaf fakat dikkat çekici duygular uyandırıyor.

Devasa boyutlarda bir Coupe otomobil olmanın yanı sıra yeniden dizayn edilmiş gövdesi sayesinde çok daha kaslı ve akıcı silüete sahip olan Continental GT Mulliner, özel olarak tasarlanmış, otobanda son sürat ilerlerken dahi tekerlerle beraber dönmeyen sabit 'B' logolu 10 kollu 22inç  çift renk 'Mulliner Jant'ları ile tamamen kusursuz el işçiği tasarımını taçlandırıyor.

Kaputun ucundan arkaya kadar uzanan omuz çizgisini, arka tarafta şişkin bir çamurluk ile karşılayan tasarımında, klasik İngiliz otomobillerine de gönderme yapan Continental GT Mulliner, bir otomobilden ziyade bir sanat eserine bakıyormuş hissi uyandırıyor.

Ön taraftaki devasa kristal ızgarası ve ikonik iki parça dairesel farlarının aksine arka tarafında daha basık ve yatay tasarım kullanılan Continental GT Mulliner, finali egzoslar ile aynı tasarıma sahip led stoplar ile tamamlıyor.

İç Mekan Öğeleri ve Kişiselleştirme

Yeni Continental GT Mulliner'da iç mekanı kişiselleştirmek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış bir şey. Tamanen el işçiliği ile gerçek deri ve gerçek ahşapların kullanıldığı iç mekanda, tüm renkler ve detaylar sizin emrinizde yeniden biçim alabiliyor. Her biri benzersiz 3 renkli bölmeye sahip sekiz özel oturma ve döşeme seçeneği sunulurken, bu büyüleyici renk grupları, lüks Fransız kumaşlarından prestijli spor merkezlerine kadar çevremizdeki dünyadan ilham alıyor.

Örneğin Cambric renk grubu, Fransa'nın güneyinde yaz mevsimini anımsatan üç tonlu bir kombinasyon için rafine Altın vurgu ile Beluga ve Keten derilerini içerir. Aynı derecede etkileyici olan Pavilion, kriket sporuna bir saygı duruşu, Cricketball ve Linen postları ile Silver vurgulu post ve dikişlerle tamamlanmıştır. Bu vurgu dikişinin eklenmesi, Continental GT Mulliner'e yeni bir karakter derinliği sağlayarak detaylara ve el yapımı öğelere gösterilen özenli dikkati sergiliyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantılar

Standart olarak sunulan 12.3inç büyüklüğündeki konsolun içine gizlenmiş ekranı kullanmak istemediğinizde bir tuşa basıyorsunuz ve konsolun içinde dönen ekran sizi 3 adet analog gösterge paneli ile karşılıyor. Apple CarPlay ve Android Auto'nun standart olarak sunulduğu Continental GT Mulliner'da, opsiyon olarak ekstra ödeyeceğiniz $6700 ile Bang & Olufsen müzik sistemi ya da $8800 ödeyerek Naim ses sistemine sahip olabilirsiniz.

Güvenlik ve Sürüş Yardım Sistemleri

Uluslararası Otoyol Trafik Güvenlik Kurulu (NHTSA) tarafından her hangi bir güvenlik testi yapılmayan Continental GT Mulliner'da, adaptif  hız sabitleyici, gece görüş sistemi  ve acil fren ve patinaj engelleme sistemleri gibi temel güvenlik paketlerinin yanında daha bir çok güvenlik opsiyonu sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Bentley Continental GT Mulliner ile lüksün ve detaylı el işçiliğin güçle birleşmesinden doğan tarifsiz hazlar sunan iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 0'dan 100'e 3,7 saniyede ulaşan Continental GT Mulliner'ın devasa kaputunun altında, devasa bir 6.0 Litre çift turbolu W12 motor yatarken bu motordan 626 Beygir güç ve 900Nm tork alınıyor. Maksimum sürati ise 333Km/h saat ile sınırlandırılmış durumda.

Continental GT Mulliner'da sunulan ikinci ve daha düşük hacimde olan 4.0 Litre çift turbolu V8 motor bulunurken, bu motordan 542 Beygir güç ve 770Nm tork alabiliyorsunuz. 0'dan 100'e 4,0 saniyede çıkabilen bu motorla 318Km/h maksimum hız elde edebiliyorsunuz.

Rakipleri arasında Aston Martin DB11, Mercedes S63 Coupe ve Ferrari Portofino gibi dişli rakipleri bulunurken, dünya pazarında $200 bin dolardan başlayan fiyatıyla nasıl bir performans göstereceğini hep birlikte göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Bentley Continental GT Speed Tanıtıldı

Bentley Continental GT Speed Tanıtıldı

Bentley'de Motor Sesine Veda

Bentley'de Motor Sesine Veda

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us