VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

Geçtiğimiz hafta Toyota'nın Türkiye fabrikasının yaşanan çip krizi nedeniyle üretime ara vermesinin haberini yapmıştık. Şimdi bir diğer üretim arası haberi VW Grubu'ndan geldi! Detaylar haberimizde!

Wolfsburg'da Üretime Ara

Volkswagen Grubu fabrikaları otomobil endüstrisinin gelmiş geçmiş en büyük krizlerinden biriyle baş etmeye çalışarak yaz tatilini uzatma kararı aldı. Son dönemde bir başka büyük otomotiv üreticisi Toyota'dan gelen "üretime ara" haberinin ardından VW Grubu'nun da ara vermesi sektörü ciddi anlamda tedirgin etmeye başladı.

Markanın en büyük fabrikasının yer aldığı Almanya'nın Wolfsburg şehrindeki üretim tesisinde yaklaşık 60.000 kişi istihdam ediliyor. Geçtiğimiz hafta zorunlu yaz tatiline ayrılan fabrika çalışanları önümüzdeki haftadan itibaren tek vardiya olarak üretime devam edeceklerini bildirdi.

Grubun en büyük kâr payına sahip markası Audi de yarı iletken çip tedariği konusunda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Almanya'daki iki fabrikasının yaz tatil süresini bir hafta daha uzatacak.

Bir diğer VW Grubu markası SEAT da küresel çapta yaşanan tedarik darboğazı nedeniyle Barselona'da bulunan otomobil fabrikasında üretimi kısmen durdurmuş bulunuyor.

Otomobil üretiminin bu seviyede yavaşlaması iç pazardaki talebe fiyat artışı olarak yansırken geçtiğimiz hafta ülkemizde yapılan ÖTV düzenlemesi de yalnızca kağıt üstünde kalmış olacak.

Fiyatların bir nebze azaldığını gören müşteriler otomobil bayilerine gittiğinde otomobil bulamayarak elleri boş dönerken sürekli artan döviz kuru ile yapılan indirim müşteriye yansıyamadan şişmeye devam ediyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

Çip Krizi Üretimleri Durdurdu

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us