Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai son dönemlerin çıkış yapan markalarından biri, yenilediği model yelpazesi ve ürün gamına kattığı N versiyonları ile dikkatleri üzerine toplayan Kore menşeili marka, elektrikli dönüşümde iddialı modeller ile karşımızda. Dikkatleri üzerine toplayan Ioniq 5 modeli ardından, sedan karoserli 6, SUV karoserli 7 seçeneklerini yollara hazırlayan Hyundai, bazı aksaklıklar yaşıyor. Gelin konunun detaylarına inelim.

Ioniq 6'nın Gecikme Sebepleri

Ioniq 6'nın gecikme sebepleri üç alt başlık altında toparlanabilir: tasarımsal değişikler, menzilde meydana gelecek güncellemeler ve aynı zamanda üretim problemleri.

Bunların hepsi tek başına bile büyük sıkıntılarken, Koreli marka bizlere Mayıs-Haziran 2022 tarihini işaret ediyor.

Tasarımsal Değişiklikler

Ioniq 6, 2020 yılında Prophecy Concept ismi ile konsept bir versiyon olarak gösterildi. Gösterilen otomobilin akıcı ve sportif hatları dikkatleri üzerine toplarken Hyundai, nihai üretim modelindeki sonuçları beğenmemiş olacak ki konsepte daha yakın bir sonuç için harekete geçmiş. Ön arka tamponları ve farları yenilecek olan modele, "aydınlatılmış ızgara" gibi elektrikli modellerde karşılaşmaya başladığımız detaylar eklenecek.

Menzil Güncellemeleri

Hyundai Ioniq 5 470 kilometre dolaylarında bir menzil ile geliyordu, elektrikli bir model için kısmen iyi olan bu değerler Ioniq 6 modelinde daha üst noktalara getirilecek. İlk başta araçta olması planlanan 72.6 kWh'lık batarya, yerini 77.4 kWh'lık bir bataryaya bırakarak, 500 kilometreye yakın bir menzil sunacak.

Üretim Problemleri

Planlara göre Hyundai Ioniq 6 modeli, Hyundai'nin Asan tesisinde üretilecekti. Çatısı tamamen güneş panelleriyle kaplı olan bu "çevre dostu" tesis, bir süredir kapalı ve bahsettiğimiz süreç 2022'nin Ocak ayına kadar sürecek. Bu da modelin üretiminde gecikmelere neden olan diğer unsur...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Veloster

Yeni Hyundai Veloster

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us