Yeni Hyundai Ioniq 5

Yeni Hyundai Ioniq 5

2022 Hyundai Ioniq 5, son derece ileri teknolojisi, fütüristik tasarımı ve çok yönlü ileri bir iç mekana sahip tamamen elektrikli yeni bir kompakt crossover olmasıyla ön plana çıkıyor. Peki, Yeni Hyundai Ioniq 5 bize ne vadediyor?

2022'de Yenilikler Neler?

Hyundai'nin bir alt markası olarak üretim hayatına başlayan Ioniq, 2022 yılında EV pazarı için ilk tam elektrikli modeli Ioniq 5'i piyasaya çıkarıyor. Etkileyici derecede olan tasarımı ve gerçekten hızlı şarj süreleri ile EV pazarı içinde fark yaratacağa benziyor.

Bünyesinde barındırdığı 800 voltluk bir mimariyle 415 ila 466 km uzunluğunda menzil vadediyor. Standart olarak arkadan itişli ve dört tekerden çekiş sistemi ile sunulan Yeni Hyundai Ioniq 5, 225 ila 320 beygir güçleri üretebiliyor.

Bununla birlikte, çevre dostu iç mekanı, teknoloji merkezli bir gösterge paneli ve ciddi anlamda geniş iç mekan hacmi ile hem sürücüye hem de yolculara rahat bir seyahat imkanı sunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Hyundai Ioniq 5, ilk etapta yalnızca iki farklı güç seçeneği ile satışa sunuluyor. Standart olarak arkadan itişli olarak gelen Ioniq 5, 225 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. 225 beygirlik bu motor, 0'dan 100'e 7.4 saniyede çıkıyor.

Dört tekerden çekiş sistemine sahip olan ikinci motor seçeneği ise 320 beygir güç ve 604 Nm tork üretiyor. 604 Nm torku sonuna kadar hissedeceğiniz bu motor 0'dan 100'e 5.2 saniyede çıkmayı başarıyor.

Yeni Hyundai Ioniq 5, Hyundai ve Kia'nın ortak çalışması olan yeni Electric-Global Modüler Platformu (E-GMP), üzerinde inşa edilip üretiliyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

2022 Hyundai Ioniq 5, bünyesinde yer alan 800 voltluk çalışma voltajı ile, Audi e-tron GT ve Porsche Taycan ile aynı tip elektrik mimarisine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Bununla birliklte, sahip olduğu bataryalar ile 77.4 kWh güç sağlıyor. yüzde 10'dan yüzde 80'e 18 dakikada şarj olan Yeni Hyundai Ioniq 5, hızlı şarj istasyonları ile 5 dakikalık şarjda 110 km'lik bir sürül menzili sunuyor.

Yeni Hyundai Ioniq 5, Standart olarak gelen arkadan itişli versiyonunda 415 km uzunluğunda sürüş menzili sunarken, dört tekerden çekiş sistemine sahip modelde 466 km'ye varan sürüş menzili vadediyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Ioniq 5'in iç mekanı, konsept tasarımında olduğu gibi oldukça geniş ve ferah bir yaşam alanı sunuyor. Çevre dostu malzemeler ve teknoloji üssü olarak tasarlanmış ön konsol oldukça etkileyici gözüküyor.

Ön cama yansıtılan ve üzerinden navigasyon hizmetinin de kullanılabildiği head-up display ekranı ile geleceğe yönelik bir çalışma sunuluyor.

Tamamen düz bir zemine sahip olan Yeni Ioniq 5'in en etkileyici özelliklerinden biri de park alanında Yeni Ioniq 5'iniz şarj olurken size de dinlenme fırsatı sunan tamamen yatan ön koltuklar oluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Hyundai, Ioniq alt markasının vurgulandığı, tamamen onlara özel yeni bir bilgi eğlence sistemini Ioniq 5'te sunuyor. Konsolun üzerinde yer alan 12.0 inç büyüklüğündeki dijital gösterge ekranı ve 12.0 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranı oldukça işlevsel gözüküyor.

Bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca, ses tanıma özelliği ve sesli komut sistemi ile teknoloji tarafında da kendi farkını ortaya koyuyor.

Güvenlik  ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Hyundai Ioniq 5, bir dizi gelişmiş güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri ile birlikte geliyor. Bu özelliklerin en başında, bir EV otomobilin olmazsa olmazlarından olan yarı otonom sürüş deneyimi yaşatacak 'Highway Driver Assist 2' adlı ikinci derece bir otonom sürüş hizmeti sunuyor.

Yeni Hyundai Ioniq 5'te yer alan temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Önden çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Aktif şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte tutma yardımı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us