Zamanda Modern Yolculuk Opel Manta GSe

Bulunduğumuz dönemde fazlasıyla elektronikleşen ve bizim kontrolümüzden sıyrılan otomobiller, geçmişteki mekaniğe duyulan özlemi artırıyor. Bunun farkında olan Renault ve Opel gibi markalar ise geleceğin teknolojisini geçmişin hatları ile birleştiriyor. Sitemizde bulunan Renault 5 E-TECH'in ardından döneminin efsanesi Opel Manta için gelen elektrikli modernizasyon fikri gerçekten heyecan uyandırıyor.

Opel Manta Efsanesi

Opel Manta 1970 yılında üretime girmiş coupe karoserli bir Opel modelidir. Amerikan otomobillerine benzer tarzda tasarımı, Almanların "Muscle Car"lara olan yorumu niteliği taşıyabilir. Günümüzdeki birçok efsane otomobilin çıkış noktası olan Group B yarışlarına katılmış olan Manta, bu ölümcül yarıştaki efsane görüntüleri ile akıllarda yer edinmiştir.

Manta GSe

Geçmişine saygılı şekilde ortaya çıkan model, ön profilinde kullanılan "Pixel Vizor" teknolojisi sayesinde dışarıya mesajlar verebiliyor. Arkada bulunan stop grubu ise klasik yuvarlak formuyla ve yenilikçi LED teknolojisiyle karşımıza çıkıyor. Sarı ve siyah olarak kombinlenmiş otomobili 17 inç boyutlu jantlar tamamlıyor. Bu jantlar sabitken fazla hoş görünmezken hareket halinde hoş bir görüntü yaratıyor.

İç mekana geçildiğinde ise karşımıza, 12 inç büyüklüğünde gösterge ve 10 inç büyüklüğünde multimedya panelleri çıkıyor. Yeterli derecede güncelleme yapılan iç mekanda eskiye yapılan, çevirmeli cam açma kolları, çıplak bırakılmış kapı kolları ve ince ön panel gibi göndermeler, vintage algıyı destekliyor.

Opel Manta GSe'nin Teknik Verileri

Opel Manta GSe büyük ihtimalle konsept bir tanıtım otomobili olarak kalacak bunun için performans konusunda ciddi iddiaları yok. 31 kWh batarya kapasitesine sahip olan modelin menzili 200 kilometre ve 9kW şarj desteği sunan dahili kablosu ile 4 saat dolaylarında şarj olabiliyor, aynı zamanda şarja rejeneratif fren sistemi destek veriyor. 145 beygir güç ve 225 Nm tork sunan elektrikli motoru sayesinde şehir içinde gezinmek için stil sahibi bir seçenek olacak olan Manta GSe gelişi ile yeni bir model grubunu da müjdeliyor.

GSe Takısı

Günümüzde bulunan performans modellerindeki GTi, RS, OPC, GSi gibi takılar, elektriklenme ile yerini yenilerine bırakıyor. Opel'in elektrikli performans modellerini temsil edecek GSe takısı ise Manta GSe projesi ile müjdeleniyor. Yakın zamanda Corsa-e modeli ile fertlerinin çoğalması beklenen bu aile merak uyandırıcı...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us