Yeni Ford F-150 Lightning

Yeni Ford F-150 Lightning

Ford, efsanevi F Serisi kamyonetine tamamen elektrikli motor güncellemesi yapıyor. Kullanıcıları bir yıldırım gibi çarpmayı hedefleyen Ford, bu modeline Lightning ismini veriyor. Peki Yeni Ford F-150 Lightning bize ne vadediyor?

2022'de Yenilikler Neler?

Ford, devasa kamyoneti F Serisi'ne tamamen elektrikli motor getiriyor. Yeni F-150 Lightning, normal F-150 ile aynı gövdeyi paylaşıyor. Fakat standart bir F-150'nin en önemli parçalarından biri olan devasa V-6'sının yerini tamamen elektrikli bir motor alıyor.

Standartta daha güçlü olan V-8'in yerini ise iki adet elektrikli motorun birleşimi alıyor. Giriş seviyesindeki motor standart olarak 370 Km menzil sunuyor. En güçlü versiyonunda ise 500 Km'ye varan menzil uzunlukları hedefleniyor.

Yeni Ford F-150 Lightning 2022 yılında piyasaya çıktığında tamamen elektrikli olan tek kamyonet olmasıyla ön plana çıkıyor.

Dört tekerden çekiş sisteminin standart olarak geldiği Yeni Ford F-150 Lightning, Yepyeni bir model olarak vitrindeki yerini alacak.

İçten yanmalı motora sahip versiyonlarında olduğu gibi tamamen elektrikli motora sahip Yeni F-150 Lightning makul bir fiyata alıcılar ile buluşması bekleniyor. Fakat yine de benzinli versiyonuna göre pahalı olacağı kesin oluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Tüm Yeni Ford F-150 Lightning modelleri standart olarak iki adet elektrik motoru ve dört tekerden çekiş sistemi ile geliyor. Standart olarak gelen modelde iki elektriğin motoru birleşiminden 426 beygir güç üretiliyor.

Bir üst seviyedeki motorda ise 563 beygir güç üretiliyor. Tork gücü tarafında ise yüzümüzde tatlı bir tebessüm oluşturmaya yetecek 1050 Nm tork değeri sunuluyor. Elbette tüm bu gücü yalnızca caddelerde çok hızlı gitmek üçün kullanmayan F-150 Lightning, ağır tonajlı yüklerinizde sizi zorlamadan taşımanızı hedefliyor.

Menzili Şarj ve Pil Ömrü

Ford, sunduğu iki adet batarya paketinden daha küçük olanı için şarj başına 370 Km sürüş menzili vadediyor. Daha büyük batarya paketinde ise sürüş menzili 500 Km'lere kadar çıkabiliyor.

Yeni Ford F-150 Lightning, 110 ve 220 voltluk prizlerle de şarj edilebilmesi ile de ön plana çıkıyor. Standart ev elektriği ile 44 dakikada yüzde 15 oranında şarj edilebiliyor.

Ayrıca, bünyesinde barındırdığı bataryalar herhangi bir elektrik kesintisinde jeneratör olarak da kullanılabiliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Ford F-150 Lightning'in iç mekanı da tıpkı dışarıda olduğu gibi içten yanmalı motora sahip modellerdeki ile tamamen aynı. Ekstra olarak, dikey olarak yerleştirilen bilgi ekranı ilk göze çarpan detay oluyor.

Küçük eşya gözler ve saklama alanı tarafında oldukça cömert olan Yeni F-150 Lightning, geniş iç hacmiyle göz dolduruyor. Bununla birlikte, devasa V-8 motorundan boşalan ön kaput altındaki alan da bagaj görevi görüyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni F-150 Lightning'in ön konsolu üzerinde yer alan 12 inç büyüklüğündeki devasa multimedya ekranında Ford'un en yeni Sync 4 yazılımı standart olarak kullanılıyor.

Daha büyük ekran isteyenler için üst donanımlarda 15 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranları kullanılıyor.

Bu ekranlar üzerinden Apple CarPlay, Android Auto, araç içi yerleşik navigasyon ve Wi-Fi erişim noktası standart olarak kullanılabiliyor. Bununla birlikte böylesine geniş bir iç mekana sahip otomobilde konser havasında müzik dinlemek isteyenler için 18 hoparlörlü Bang & Olufsen ses sistemi opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Ford Yeni F-150 Lightning modelinde aktif ve pasif birçok güvenlik özelliklerini sunuyor. Bunların ilk sırasında yeni BlueCruise isimli yarı otonom sürüş modu yer alıyor. F-150 Lightning çarpışma testlerinde de başarılı şekilde geçmeyi başarıyor.

Yeni Ford F-150 Lightning'de standart olarak bulunan güvenlik özellikeri ise şunları içeriyor;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şerit takip asistanlı şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us