Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

Japon markanın 5 nesildir ürettiği Forester modeli ufak bir makyaj operasyonuna girdi. SUV severler için ayrı bir noktada yer alan ve özel bir kitlesi bulunan Forester artık daha sportif ve eklenen renkleri sayesinde daha renkli. Gelin modelin detaylarına daha yakından bakalım.

Makyaj ile Gelen Güncellemeler

Subaru'nun ülkemizde kısıtlı fakat sağlam bir kitlesi var, özellikle SUV meraklıları için ayrı bir yere konumlandırılan Forester dayanıklı boxer motoru, iyi arazi kabiliyeti, geniş iç mekanı ve elektronikleşmeye boğulmayıp bir şehir SUV'si olmamasıyla dikkat çekiyordu. Bahsi geçen 5. nesil, makyajdan sonra bu özelliklerini kaybetmeden yoluna devam ediyor.

Dış Tasarım Güncellemeleri

Forester'da meydana gelen değişimlerin en dikkat çekici olanları ve büyük kısmı ön yüzde yer alıyor. Eskisine göre küçülen fakat daha keskin hatlara kavuşan ön farlar, formu itibariyle panjura daha fazla yaklaşıyor. Eskiden yatay çizgilerden oluşan panjurun iç yapısı, artık "U" biçimli tasarım elemanlarıyla tamamlanıyor. Değişen tampon yapısı, sis farı yuvalarının daha az yer kaplamasına neden oluyor, aynı zamanda sis farları donanıma göre dikey dikdörtgen halinde veya daire biçiminde tercih edilebiliyor.

Yan profilde yeni eklenen jant seçenekleri hariç aynı kalan Forester, arka yüzde oldukça ufak çaplı değişiklikler ile geliyor. Makyaj öncesi arka aydınlatma grubunun ortasında bulunan piano black parçaya veda eden marka burada gövde rengi kullanmaya başlıyor.

İç Tasarım Güncellemeleri

Subaru iç mekanda kullandığı tasarım dilini modellerinin hepsine entegre ediyor, Yeni BRZ ile biraz değişime uğrayan iç mekan Forester ve diğer modellerde formunu koruyor. İç mekanda yegane fark opsiyonel olarak eklenen yeni döşeme seçeneği oluyor.

Sürücü İçin Detaylar

Güncellenen kamerası ve yenilenen yazılımı ile EyeSight sürüş destek sistemi daha güvenli bir yolculuk sunmayı planlıyor. Konforu artırmak için süspansiyon sistemini yeniden tasarladığını söyleyen Japon marka daha huzurlu bir sürüş hedefliyor. Bunlar haricinde hibrit olarak alınacak olan Forester modellerinde elektrik motoru, içten yanmalı motor ve şanzıman kombinasyonunu düzenlemeye yardım eden e-Active Shift Control sistemi standart hale geliyor.

Makyajlı Forester Ülkemize Ne Zaman Gelecek ve Fiyatı Ne Olacak?

Makyajlı Forester şu an için sadece Japonya'da ön siparişe açıldı, ülkemize gelip gelmeyeceği hakkında kesin bir bilgi yok fakat tahminler yüksek ihtimal ile getirileceği yönünde. Fiyatsal olarak da net bir rakam vermenin mümkün olmadığı model şu an satılan Forester'dan çok farklı bir etikete sahip olmayacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Subaru Solterra

Yeni Subaru Solterra

2021 Subaru Outback

2022 Subaru BRZ Tanıtıldı

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us