1877 Beygirlik Yeni Rimac Nevera

1877 Beygirlik Yeni Rimac Nevera

Hırvatistan'ın yerli ve milli otomobil markası Rimac'ın, gerçekten ağzınızı açık bıraktıracak kadar güçlü ve hızlı modeli Nevera kullanıcılar ile buluşuyor. Peki, bu 1877 beygirlik canavarda bizi ne bekliyor?

2021'de Yenilikler Neler?

Bugüne kadar dünyanın en hızlı otomobilleriyle ilgili bir karşılaştırma yapmak istediğimizde aklımıza hemen Bugatti Chrion Sport modeli gelir. İşte, Yeni Rimac Nevera, Bugatti Chiron Sport'u geçmeyi oldukça rahat başaran bir hiper otomobil.

2,400,000 $'lık fiyatı ile birçoğumuzun yalnızca hayallerini süsleyebilen bu canavarın 1877 beygirlik gücünü rahat rahat çıkarabilmeniz için bir de uçak pistine ihtiyacınız olacaktır.

Tasarımsal olarak göze çok da yabancı gelmeyen, aoerodinamik açıdan katkı sunan dinamikleriyle gerçekten hızlı olduğunu vurgulayan Yeni Rimac Nevera, adeta bir kobra yılanını anımsatıyor.

Bununla birlikte, yukarıya doğru açılan kapılar, bizi geçmişe götürürken oldukça alçak olan Yeni Nevera'ya inip binmeyi kolaylaştırıyor.

Yeni Rimac Nevera'nın arka tarafı ise beni biraz hayal kırıklığına uğratıyor. Onun en sık göreceğimiz yerinin BMW'nin popüler modeli i8'e oldukça benziyor oluşu yaratıcılık anlamında beklentiyi karşılamıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Rimac Nevera, adeta caddelerde gitmek için üretilmiş bir Formula 1 otomobili gibi olmasıyla insanı her an heyecanlı tutuyor. 1877 beygirin tamamının üretildiği dört adet elektrikli motor, Yeni Nevera'nın tam merkezinde kendine yer buluyor.

Bu kadar güçlü ve hızlı bir otomobilin ağırlık dengesinin de korunması gerektiği için dört adet olan elektrikli motorlar, toplamda 1,4 megavat yani 1877 beygir güç üretebiliyor.

Elektrikli otomobillerin en güzel ve keyifli yanlarından biri olarak, gaza bastığınız her an tüm gücü ayağınızın altında hissediyor oluşunuz, Yeni Rimac Nevera'yı olduğundan çok daha eğlenceli ve keyifli kılıyor.

Belki duyduğunuzda inanması biraz güç gelse de Yeni Rimac Nevera, 0'dan 100'e tam tamına 1.9 saniyede çıkmayı başarıyor. Bu sürede bu kadar ciddi bir hız, fiziksel olarak da vücudunuzda değişik tepkimelere yol açabilir.

En sıkı rakipleri arasında bulunan ve 'gerçekten hızlı olup' aklımıza ilk gelen modellerden Bugatti Chiron Sport 4.4 ise 0'dan 100'e 2.4 saniyede çıkabiliyor.

Elbette, karşılaştırmayı yaparken bir tarafta elektriğin her an ayağınızın altında olan tork ve beygir gücünü düşününce, içten yanmalı motora sahip bir otomobile haksızlık etmek istemeyiz.

Yeni Rimac Nevera'nın karbon fiberden üretilen bünyesinde yer alan dört adet adet elektrikli motordan ön tarafa doğru her biri 295 beygir güç üreten iki adet 644 beygirlik motor yer alıyor. Sistem toplamda 1400 kW veya 1877 beygir güç ve 2350 Nm tork bulunuyor.

Bu kadar hızlı bir otomobili durdurmanın da en mühim detaylardan biri olası nedeniyle Brembo tarafından üretilen 15.4 inç büyüklüğünde seramik fren rotorları kullanılıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Rimac Nevera'nın iç mekanı, tipik bir spor otomobille aynı tasarım detaylarını sunuyor. Karbon fiber detayların gözle görülür yerlerde bulunuyor oluşu, ne kadar özel bir otomobile sahip olduğunuzu size her an hissettiriyor.

2,400,000 $'lık fiyatına göre oldukça mütevazi olan Yeni Rimac Nevera'nın iç mekanında, bir adet direksiyon simidinin hemen arkasında, bir adet konsolun ortasında ve bir adet de yolcu koltuğunun hemen önünde olmak üzere üç adet dijital ekran yer alıyor.

Elektrikli otomobil olduğunu vurgulayan mavi tonlarının hakim olduğu dijital ekranlar üzerinden araç ile ilgili tüm verileri ve özellikleri anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Rimac Nevera'da beklendiği gibi üstün güvenlik özelliklerinin birçoğu bulunmuyor. Böylesine spor otomobillerde temel kıstaslardan biri olan hafiflik söz konusu olduğu için üstün güvenlik özellikleri bulunmuyor.

Temel olarak en önemli detaylardan biri olan fren konusunda Brembo marka fren sistemi kullanılıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us