2022 Subaru BRZ Tanıtıldı

Subaru sevilen modeli BRZ'nin yeni neslini tanıttı. Çok merak edilen model yeni tasarımı ve yeni motor seçenekleriyle karşımızda.

Sportif

BRZ ilk neslinde zarif ve sportif hatlara sahipti. Model yeni neslinde de bu rota üzerinden devam ediyor. 2. Nesil BRZ'nin tasarımı tamamen değişse bile genel hatlarından bir BRZ olduğu hala anlaşılıyor. Fakat farklı modelleri de çağrıştırmıyor değil, özellikle arka stoplarda ortaya çıkan NSX benzerliği epey dikkat çekici. (Hatta ben ilk bakışta genel formunu bir miktar Egea'ya bile benzettim.) Arka tarafta çok az değişen difüzör, bagaj kapağına entegre tasarlanmış spoiler, ön yüzde değişen LED teknolojili farların tasarımı da dikkat çeken diğer ana unsurlardan.

İç mekana geçildiğinde araç aracın genelinde hakim olan sadelik burada da devam ediyor. 8" boyutunda multimedya ekranına 7" boyutunda hayalet sürüş ekranı eşlik ederken bu ekranların temaları sürüş modunuza göre güncelleniyor.

Hızlı

BRZ ilk neslinde 2.0lt hacminde boxer bir ünite kullanıyordu ve bu üniteye eşlik eden manuel şanzımanla araç tamamen sürüş odaklı idi. Model yeni neslinde 2.0lt üniteyi bırakıp, Subaru'nun Ascent modelinde kullandığı 2.4lt hacmindeki üniteye ev sahipliği yapıyor. Bu ünite 230 beygir güç 250 Nm tork üretiyor. Bu da selefine göre 25 beygir daha fazla güç 45 Nm daha fazla tork ürettiği anlamına geliyor.

Motorda yapılan güncellemeler şaside devam etmiş. Subaru, BRZ'nin genel rijitliğini %50 oranında artırmış. Ön aksın rijitliği ise selefine göre %60 daha iyi hale getirilmiş. Önde  McPherson, arkada çift salıncaklı süspansiyon kullanılan BRZ'nin ağırlığı 8 kilogram (1.276kg) artırılmış ve ağırlık merkezi daha aşağıya çekilmiş.

Modelin yeni jenerasyonu hakkında bir performans verisi yok fakat eski modelin 0-100 değerinin 7.6 saniye olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Güvenli

Japon üretici güvenliğe fazlasıyla önem veriyor, hatta Amerika pazarında çok satma sebeplerinin başını bu çekiyor. BRZ'de de bu husus atlanmamış. Modeli otomatik şanzımanla aldığınız takdirde, standart olarak EyeSight adlı güvenlik paketini de satın almış oluyorsunuz. Bu paket; hız sabitleme, otomatik acil durum freni, şerit takip asistanı gibi özelliklerle geliyor.

Ama Bize Yok

BRZ'nin Avrupa'ya gelmeyeceği hakkında bir haberi sitemizde geçtiğimiz günlerde yayınlamıştık. En azından ülke bazında yorum yapmak gerekirse, gelen 2.4lt motor bu durumu daha da imkansız hale getirdi. Subaru yeni ünitenin eskisine oranla emisyon farkının çok az olduğunu eklese de, bizim ülkemizde vergilendirme hacme göre yapıldığından fiyat çok ütopik noktalara ulaşacaktır...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Subaru Solterra

Yeni Subaru Solterra

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

Makyajlı Forester, Japonya'da Tanıtıldı

2021 Subaru Outback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us