Yeni Ford GT

Yeni Ford GT

Caddelerde doyasıya tadını çıkarabileceğiniz yasal bir yarış arabası istiyorsanız, Yeni Ford GT tam da size göre. Yılların eskitemediği Ford GT'nin yenilenen özelliklerinin tamamı haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yarım milyon dolarlık fiyatıyla paranın satın alabileceği yasal yarış arabası Ford GT, tüm ihtişamıyla yıllar boyu otomobil severlerin hayallerinin bir köşesinde kalmaya devam etti.

Nefes kesen gövdesi hem 1960'larda Le Mans'ın bir numaralı modeli ikonik GT40'a gönderme yaparken bir yandan da Blue Oval'in tasarım ve mühendislik departmanının zirvesini gururlandırıyor.

Bünyesinde barındırdığı yüksek hacimli motoru sayesinde gaza sonuna kadar bastığınızda tüm beygirlerin dört nala koştuğunu ruhunuzda hissediyorsunuz. Elbette böylesine bir otomobilde güvenli bir şekilde seyahat etmeniz için birçok özellikten feragat edilmiş olması onun 'yasal yarış arabası' ünvanını almasını sağlıyor.

Yeni Ford GT ile ister bir yarış pistinde olun isterse standart bir otobanda, her türlü yol koşuluna göre manuel olarak ayarlanabilen süspansiyon sistemi etkileyici derecede iyi çalışıyor.

Elbette kendisi gibi fahiş fiyatlara sahip Ferrari ve McLaren sahiplerini etkilemesi pek mümkün olmayan Ford GT, farklı olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir otomobil.

2022 yılında gelen güncelleme ile 20 inç büyüklüğünde karbon fiberden üretilen jantlar geliyor. Bununla birlikte iç mekanda da karbon fiber öğelerin kullanıldığı Yeni Ford GT'de temel amaç ham ağırlığı olabildiğince azaltmak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Ford GT'de önceki neslindeki süper şarjlı V-8'in aksine, yeni Ford F-150 Raptor'da bulunana benzer çift turbo beslemeli 3.5 litre hacminde V-6 motor bulunuyor. 660 beygir güç 550 Nm tork üretilen bu V-6 motoru yedi ileri çift kavrama otomatik vites ile yönetebiliyorsunuz.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan hızlanma testlerinde önceki nesline göre biraz daha yavaş hissettiriyor olsa da tatmin konusunda asla geri kalmıyor.

Sürüş karakteri ve performansı tarafında direksiyon hassasiyetinin oldukça iyi olduğu Yeni Ford GT'nin süspansiyon kalitesi de muhteşem. Yoldaki en ufak taşı dahi hissettiğiniz bu otomobilde gerçek otomobil kullanmanın hissiyatını yaşıyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Ford GT'nin iç mekanında son derece minimalist ve sürücü odaklı bir tasarım kullanılıyor. Otomobile ait tüm kontrollerin sürücü tarafından kolayca erişilebilecek yerlere konumlandırılmış olması otomobile hakimiyetinizi artırıyor.

Gösterişten ve lüksten uzak duran bu iç mekan tasarımında tüm odağınız yol ve o anki hissettiğiniz duygularınıza yoğunlaşıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Önceliğin sürüş olduğu Yeni Ford GT'de öyle son teknoloji multimedya sistemleri bulunmuyor. Ön konsol üzerinde Ford'un Sync 3 yazılımını destekleyen 6.5 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Ford GT 2022 yüksek performans aracı olduğundan dolayı herhangi bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Geleneksel güvenlik özelliklerinin haricinde üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinden muaf olan Yeni GT ile tüm sorumluluk sizlere yükleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us