Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI uygun fiyatlı sedan spor otomobilleri arasında şüphesiz en tatmin edici modellerden biri. 2022 yılında aldığı makyaj sonrası biraz daha teknolojisi artan Yeni VW Jetta'yı gelin yakından tanıyalım!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni VW Jetta GLI, normal Jetta'dan fiziksel olarak ayrılan, performans öğeleri biraz daha artırılmış spor sedan olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra iç mekan ve bagaj hacmi tarafında ise standart Jetta ile aynı ferahlığı sunuyor.

Onu diğer Jetta'lardan ayıran en önemli özelliği ise performansı artırılmış dört silindirli benzinli motoru, bağımsız arka süspansiyonları ve mükemmel yol tutuşu oluyor. Bununla birlikte şanzıman tarafında da tüm kontrolü size bırakan Yeni Jetta GLI, bu haliyle oldukça tatminkar gözüküyor.

Kompakt iç tasarımının oldukça güzel dizayn ediliyor oluşu dış tasarımının bize göre eksilerini kapatıyor olsa da, 2022 yılında daha köklü bir dış mekan tasarımı beklediğimizi itiraf etmek zorundayız.

2022 yılında gelen güncelleme ile birlikte daha estetik hale getirilen ön farlar ve arka stoplar ilk dikkatimizi çeken detay oluyor. Bununla birlikte tampon tasarımı da değişen Yeni Jetta GLI'da büyük petek tasarımı oldukça şık gözüküyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni VW Jetta GLI'nın kaputunun altında 228 beygir güç ve 350 Nm tork üreten 2.0 litre hacminde dört dilindirli benzinli bir motor bulunuyor. Altı ileri manuel ya da yedi ileri çift kavrama otomatik vites ile yönetilen bu motorun performansı oldukça iyi.

Şanzımandan bağımsız olarak Yeni Jetta GLI'nın hızlanması 158 beygirlik standart Jetta'ya göre hissedilir derecede göze çarpıyor. Ayrıca, bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan hızlanma testlerinde manuel vitesli Jetta GLI performans konusunda sınıfı geçerken, yedi iler otomatik vitesli Jetta GLI'da sert virajlarda vites küçültme konusundaki hantallık eksi puan alıyor.

Bunun yanı sıra süspansiyon konusunda oldukça başarılı olan Jetta GLI takdiri hak ediyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni GLI'nın iç mekanı standart Jetta ile hemen hemen aynı olmasıyla ön plana çıkıyor. Standart Jetta'dan başlıca farkının birkaç trim malzemesinin kaplama rengindeki farklılık olan Jetta GLI'da ferah ve geniş bir iç mekan deneyimi sunuluyor.

Yapılabilecek en büyük eleştirilerin arasında ön konsol üzerinde ve kapı içlerinde sert plastik malzemelerin kullanılması bulunuyor. Eğer bu sert plastik malzemeleri görmezden gelirsek, panaromik cam tavan ve ambiyans aydınlatması gibi lüks özellikler sizi mutlu edebilir.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Jetta GLI'nın ön konsolu üzerinde 8.0 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran üzerinden kablosuz olarak cep telefonunuzu bağlamayı sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerini de kullanabiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni VW Jetta GLI'da sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan bir dizi gelişmiş güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunuyor. Bu özelliklerin arasında otomatik uzun farlar, şerit takip asistanı gibi özellikler yer alıyor.

Bağımsız uluslararası test kuruluşaları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde ayrılan Yeni Jetta GLI güvenlik konusunda sizi tatmin etmeyi başaracaktır.

Yeni VW Jetta GLI'da standart olarak  bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Dur-kalk teknolojisine sahip adaptif hız sabitleyici
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

Yeni Projem Volkswagen Golf MK2

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us