2022 Yeni BMW 2 Serisi Coupe - Daha Güçlü, Daha Büyük

2022 Yeni BMW 2 Serisi Coupe - Daha Güçlü, Daha Büyük

Performans ve üstün sürüş kabiliyeti konusunda başarılı otomobil üreticilerinden BMW'nin ufak sınıfta yer alan popüler modeli 2 Serisi ikinci nesline kavuştu! İlk nesline göre daha büyük ve daha performanslı olan Yeni BMW 2 Serisi'ni gelin yakından tanıyalım!

2022'de Yenilikler Neler?

İlk nesli ile ufak sınıfta farklı bir tat ve haz arayanları mutlu etmeyi başaran 2 Serisi, 2022 yılında ikinci nesline kavuşuyor. Bir önceki nesline göre biraz daha büyüyen boyutları ve artan gücü ile kullanıcıların aklını çelmeyi hedefleyen Yeni BMW 2 Serisi'nde ilk dikkatimizi çeken detay 3 Serisi ile başlayan büyük böbrek ızgaraların olmayışı oluyor.

'Eski nesil' BMW'ler gibi daha ufak böbrek ızgaralara yer verilen Yeni BMW 2 Serisi'nde BMW'nin yeni ızgaralarına alışamayan kullanıcılar için adeta bir jest yapılıyor. Ön tarafta olduğu gibi arka tarafta da ilk bakışta göze garip görünen bir tasarıma kavuşan Yeni 2 Serisi oldukça şık gözükmeyi başarıyor.

Yeni BMW 2 Serisi ile ilgili en iyi haberlerden biri ise arkadan itiş sistemine sahip olmaya devam etmesi oluyor. Bununla birlikte dört tekerden çekiş sistemine sahip xDrive sistemi de opsiyonel olarak satın alınabilecek.

2 Serisi Coupe'da arkadan itiş kalmaya devam ederken, 2 Serisi Gran Coupe önden çekiş sistemine sahip olarak üretilmeye devam edecek. Sırf bu sebep bile Yeni BMW 2 Serisi Coupe'nin hanesine artı puan olarak yazılıyor.

BMW'nin efsanevi tasarımlarından 'Hofmeister Kink' detayı da varlığını sürdürüyor. Yeni nesil BMW'lerin farklı bir boyuta geçtiği şu günlerde birden çok klasik detayı bir arada barındıran Yeni BMW 2 Serisi Coupe'a minnettar olmamak elde değil.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni BMW 2 Serisi Coupe'de lansman ile birlikte iki farklı motor seçeneği sunulacak. Bunlardan ilki 2.0 litre hacme sahip dört silindirli 230i kasa kodlu motor oluyor. Toplamda 255 beygir güç ve 400 Nm tork üreten bu motor giriş seviyesi için hiç de fena olmayan bir performansı kullanıcılara yaşatıyor.

Yeni BMW 2 Serisi Coupe 230i modelinin 0-100 değeri ise 5.5 saniye olmasıyla ön plana çıkıyor. Maksimum 260 km/h hız ile sınırlandırılması beklenen bu motor ile ufak kaçamaklar yapmanız mümkün olacak.

İkinci motor seçeneği ise M240i xDrive kasa kodlu, dört tekerden çekiş sistemine sahip model oluyor. 3.0 litre hacminde bir motoru bünyesinde barındıran bu modelde toplamda 382 beygir güç ve 500 Nm tork elde edilebiliyor.

0'dan 100'e 4.1 saniyede çıkmayı başaran bu motor tam anlamıyla güç ve performansı size vadediyor. İçeriden alınan bilgilerde Yeni M2'de manuel vites seçeneğinin de olacağı söylense de şu an için tek şanzıman seçeneğinde sekiz ileri otomatik vites bulunuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni BMW 2 Serisi Coupe'nin iç mekanı da en az dışarısı kadar etkileyici ve klasik detaylar ile donatılmış olmasıyla ön plana çıkıyor. Direksiyon simidi, ön ve orta konsol tasarımı BMW'nin önceki modellerinde oldukça aşina olduğumuz haliyle tasarımını koruyor.

Önemli yeniliklerin arasında önceki nesilde opsiyonel olarak satın alınan dijital gösterge ekranının artık standart olarak geliyor olması bulunuyor. 12.3 inç büyüklüğündeki bu dijital gösterge ekranı üzerinden araç ile ilgili tüm detayları anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Bununla birlikte bizim dikkatimizi çeken bir diğer detay ise yenilenen kapı içleri oluyor. Tasarımlarıyla dikkat çeken bu kapı içleri benden tam puan almayı başarıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni BMW 2 Serisi Coupe'nin ön konsolu üzerinde yine BMW'nin diğer modellerinden oldukça iyi tanıdığımız multimedya ekranı varlığını koruyor. Teması, çözünürlüğü ve dokunmatik hassasiyeti ile oldukça başarılı olan bu ekran üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini kullanabiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Tüm BMW 2 Serisi Coupe modellerinde varlıklarıyla hayatınızı kolaylaştıracak üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunacak. Bunların birçoğunun opsiyonlar listesinde bulunması canımızı sıksa da temel güvenlik ekipmanları da günlük hayattaki işlevleriyle taktiri hak ediyor.

2022 BMW 2 Serisi Coupe 230i modeli 37.345 Dolardan satışa sunulurken, M240i xDrive modeli 49.545 Dolardan alıcı bulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us