Yeni Lexus LC

Yeni Lexus LC

İlk kez piyasaya çıkmasının üzerinden beş yıl geçmesine rağmen hala ilk günkü tazeliğini koruyan Lexus LC, 2022 yılında güncelleniyor. Yeni Lexus LC'yi gelin yakından tanıyalım.

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Lexus LC, dört kapılı LS'in yanındaki en büyük iki kapılı model olmasıyla ön plana çıkıyor. En büyük rakipleri arasında BMW 8 Serisi ve Porsche 911 bulunan Lexus LC'i bu savaşta nasıl bir mücadele verecek bunu hep birlikte göreceğiz.

Sürüş tarzı olarak cazip olan LC'de motor seçeneklerinde ise yalnızca iki farklı kombinasyon sunuluyor. Bu seçeneklerin arasında atmosferik olarak beslenen V-8 ile hibrit V-6 yer alıyor.

Dış mekandaki pürüzsüz tasarımı ve bununla ters orantıdaki iç mekanıyla farklı olmak isteyenlerin tercihi Lexus LC'de isterseniz üstü tamamen açılan modeli de tercih edebilirsiniz.

2022 yılında yapılan güncellemeler arasında ise süspansiyon ve direksiyon simidi değişimleri başı çekiyor. Ayrıca, Bespoke Build üretimi trim parçaları ve özel detaylarıyla yenilenmeyi detaylarda hissediyorsunuz.

Buna ek olarak aktif bir arka kanat, 20 veya 21 inç büyüklüğündeki özel tasarım jantlar, cam veya karbon fiberden tavan ve iç mekandaki deri koltuklarıyla Yeni Lexus LC lüks otomobil kategorisinde tüm ihtişamıyla kendine yer buluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Lexus LC500'ün kaputunun altında standart olarak sunulan 471 beygir güç ve 540 Nm tork üretebilen 5.0 litre hacminde bir V-8 motor bulunuyor. Atmosferik olarak beslenen bu motoru 10 ileri otomatik vites ile yönetebiliyorsunuz.

Hem sürerken hem de rölantide onu dinlerken muhteşem bir zevk almanızı sağlayan bu motor atmosferik tutkunlarının bir hayli hoşuna gidecek gibi görünüyor. Atmosferik motorun yanı sıra Yeni Lexus LC'de bulunan bir diğer motor seçeneği ise 3.5 litre hacmindeki V-6 oluyor.

İçten yanmalı motorun yanında iki adet elektrikli motoru ve 1,1 kWh lityum iyon pilleriyle hibrit motor zevkini yaşamanızı sağlayan bu model, performansıyla göz dolduruyor. Atmosferik motorun aksine çok oranlı CVT otomatik şanzımanla gelen bu modelden 354 beygir güç elde edebilirsiniz.

Performans tarafında 21 inç büyüklüğündeki jantlarıyla sürüş kaliteniz bir hayli artarken, ister otobanda olun ister yarış pistinde, her türlü ortama ayak uydurabileceksiniz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Lexus LC500'ün iç mekanı harika bir dizayn ve trim parçası kalitesiyle donatılmış halde geliyor. En yakın rakipleriyle arasındaki farkı açmamayı hedefleyen Yeni LC'nin iç mekanında gerçek lüks bir otomobilin içinde olduğunuzu hissediyorsunuz.

Lexus markasına özel birçok trim parçasının yanı sıra güncel modellerden hatırlayabileceğimiz detaylarıyla Yeni Lexus LC'de olumsuz hiçbir durum gözleyemiyoruz.

Buna ek olarak küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da oldukça makul değerler sunan Yeni Lexus'da siz ve yanınızdaki şanslı bir kişi ile keyifli yolculuklar yaşayabilirsiniz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Lexus LC'nin ön konsolu üzerinde Enform marka bilgi eğlence ve bağlantı paketi bulunuyor. Ergonomik olarak da oldukça iyi olan bu dokunmatik multimedya ekranı üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı hizmetlerini kullanabiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Nispeten sessiz bir sürüş sağlayan Yeni Lexus LC'de sizin ve sevdiklerinizin hayatını kolaylaştıran birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği sunuluyor. Standart olarak sunulan güvenlik özelliklerinin en beğendiğimiz kısmını sekiz adet hava yastığı oluşturuyor.

Bununla birlikte Yeni Lexus LC'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Adaptif hız sabitleyici ve kör nokta izleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus GX

Yeni Lexus GX

Lüks Sedan Yeni Lexus ES

Lüks Sedan Yeni Lexus ES

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us