Yeni Genesis G90

Yeni Genesis G90

Abartmadan gerçekten uygun fiyata en az rakipleri kadar lüks bir dış ve iç tasarımın yanı sıra limuzin konforunu sunan Genesis G90 yenilendi! Yeni Genesis G90'da neler değişti? Tüm detaylar haberimizde!

2021'de Yenilikler Neler?

Standart olarak sunulan çift turboşarjlı V-6 ve bir üst sırada yer alan 5.0 litrelik V-8 motor seçeneği ile güç ve konforun limitleri zorladığı Genesis G90 2021 yılı için yenilendi! Oldukça tarz bir dış tasarıma sahip olan Yeni Genesis G90 ile seyahat ederken tüm gözleri üstünüze çekeceksiniz.

Sadece dış tasarımda değil, Yeni Genesis G90'da en çok vakit geçireceğimiz iç mekanda da aynı lüks ve konfor seviyesinin devam etmesi paranızın karşılığını en net haliyle aldığınızı hissettiriyor.

En sıkı rakipleri arasında bulunan BMW 7 Serisi ve Mercedes-Benz S-Sınıfı ile arasındaki tek fark ise teknoloji tarafında bulunuyor. Üzerinde standart olarak gelen bilgi eğlence sistemi ile rakiplerinden bir tık geride kalan Yeni Genesis G90'de bunun dışında ağır bir eleştiri yapamıyoruz.

2021 yılında yapılan makyaj ile gelen ufak değişiklikler arasında arka koltuklar için lüks ve konfor seviyesini artıran bir yolcu paketi ekleniyor. Bununla birlikte, daha öncesinde sahte deri ile kaplanan gösterge paneli çerçevesi ve kapı panelleri hakiki deri ile kaplanıyor.

Ayrıca her ne kadar teknoloji tarafında rakiplerinden geride kaldı desek de Yeni Genesis G90'da kablosuz olarak bağlantı güncellemeleri ve gelişmiş ses tanıma özelliği de eklendi. Dış mekanda yaşanan değişimlerden ise yalnızca 19 inç büyüklüğündeki jantlar nasibini alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Genesis G90'nın kaputunun altında standart olarak 3.3 litre hacminde çift turbo beslemeli V-6 motor yatıyor. Bu motordan 365 güç elde eden Genesis G90, performans tarafında devasa cüssesini oldukça atik şekilde taşımayı başarıyor.

İkinci sırada yer alan motor seçeneğinde ise 5.0 litre hacmindeki 420 beygir gücündeki V-8 motor güç ve kendine has sesi ile otomobil severlerin yüzünü güldürüyor. Her iki şanzıman da sekiz ileri otomatik vites ile geliyor.

Standart olarak arka tekerden itiş olarak gelen Yeni Genesis G90'da isteğe bağlı dört tekerden çekiş sistemi de satın alınabiliyor. Performans tarafında iki motor seçeneği arasında ciddi bir performans farkı bulunmuyor.

Rakipleri ile kıyaslandığında onlar kadar çevik ve atik olmasa da sessiz ve pürüzsüz bir sürüş deneyimini oldukça başarılı şekilde yansıtıyor.

Hem tasarımsal olarak hem de sürüş karakteri olarak 1970'lerin klasik otomobillerini andıran Yeni Genesis G90 aynı anda birden fazla duyguyu kullanıcılara yansıtıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Genesis G90'nın iç mekanında nappa deri, süet, ahşap ve fırçalanmış metaller ile donatılan kabinin her noktası kullanıcılara kendilerini iyi hissettirmeyi başarıyor. Ön koltuklarda standart olarak sunulup tüm koltuklar için opsiyonel olarak satın alınabilen ısıtma ve soğutma özellikli koltuklar oldukça şık gözüküyor.

Tasarımsal olarak dışarıda olduğu gibi klasik ve moderni bir araya getiren Yeni Genesis G90'nın her noktası gerçekten hoş gözüküyor.

Bununla birlikte, küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında oldukça cömert olmayı başaran Yeni Genesis G90'nın en iyi yanlarından biri de arka koltukları. En az V-8 motoru kullanmak kadar etkileyici olan Yeni G90'nın arka koltukları konfor ve lüks tarafında tüm isteklerinize cevap veriyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Genesis G90'nın ön konsolu üzerinde standart olarak 12.3 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran bulunuyor. Görüntü kalitesi ve çözünürlük olarak oldukça net ve başarılı olan bu ekranın kullanımı da oldukça basit.

12.3 inçlik bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlantı servislerini kablosuz ve ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Bununla birlikte, kablosuz akıllı telefon şarj pedi ve 17 hoparlörlü Lexion stereo ses sistemi gibi özellikler de standart olarak sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Genesis G90 2021'de sizin ve sevdiklerinizin hayatını kolaylaştıracak birçok aktif ve pasif güvenlik sistemi bulunuyor. Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinde de başarılı sonuçlar alan Yeni G90'da güvenlik tarafında kafamızda herhangi bir soru işareti kalmıyor. Yeni Genesis G90'da standart olarak sunulan güvenlik özellikleri şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Genesis GV70

Yeni Genesis GV70

Yeni Genesis GV60

Yeni Genesis GV60

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us