Elektrikli Kia EV6 İçin Türkiye Fiyatları Açıklandı

Elektrikli Kia EV6 İçin Türkiye Fiyatları Açıklandı

Türkiye'de çok daha net şekilde hissedilse de dünya genelinde petrol fiyatlarında yaşanan artış, kullanıcıların elektrikli otomobillere olan ilgisini artırıyor. Ülkemizde yavaş yavaş oturmaya ve oluşmaya başlayan elektrikli otomobil kültürü neticesinde EV modellerini Türkiye'ye sokan son üretici Kia, markanın ödüllü elektrikli otomobili EV6 için Türkiye fiyatını açıklandı. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Kore menşeili otomobil üreticileri göz önüne alındığında son dönemde ciddi bir dönüşüm sürecinden geçtiklerini ve eski algılarını yıkmak için ciddi adımlar atarak önemli modeller çıkardıklarını görüyoruz. Hyundai, Ioniq ve N modelleri ile tahmin edilenin çok ötesinde işler yaparken, Kia'da hızlı bir şekilde geliyor. Aldığı "Yılın Otomobili" ödülü ve bunun yanında Red Dot tarafından verilen “En İyinin En İyisi” ve "Yenilikçi Ürünler" ödülleri ile ciddi yankı uyandıran EV6, sonunda ülkemiz topraklarında da satışa sunulacak.

Kia EV6'nın Teknik Detayları

Kia, EV6 Türkiye dışında pazarlarda birçok varyasyon ile satılsa da Türkiye'ye sadece GT-Line versiyonu ile gelecek. Ortalama bir performans ve menzil bazında verimlilik amaçlayan bu versiyon 77,4 kWh bir batarya ile sunuluyor. Bu bataryadan gücünü alan iki elektrik motoruna ve 4 tekerden tahrik sistemine sahip olan Kia EV6 GT-Line, 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı 188 km/s olarak belirtilen modelin menzili ise WLTP verilerine göre 506 km.

Model, Hyundai'nin belirli Ioniq modellerinde kullanılan  E-GMP platformu üzerinde şekilleniyor ve bu sayede ciddi şarj hızları sunuyor. 800V hızlı şarj ile %10 ve %80 arası dolumunu 18 dakikada gerçekleştirilebilen EV6, aynı akımda 4.5 dakikalık bir şarj süreci sonrasında 100 kilometrelik menzil kazanabiliyor.

Kia EV6'nın Türkiye Fiyatı

Kia EV6'nın Türkiye fiyatı en az kendi kadar etkileyici, vergiler dahilinde 2.069.900 liralık fiyat etiketi ile sunulan model, bu rakamla Mercedes EQC ve BMW i4 eDrive40 M Sport gibi modellerin hemen altına konumlanıyor. Modelin vergisiz fiyatı 1.093.414 lira olarak belirtilen modelin 2022 stoğu 100-120 adet aralığında olacak. Marka algısına göre yüksek bir fiyat ile giriş yapan EV6'nın premium rakiplerine karşı ne kadar başarılı olacağını birlikte göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us