Yeni Lexus NX

Yeni Lexus NX

Giriş seviyesinin lüks kompakt SUV modeli Lexus NX tamamen yenilendi. Geçmişe göre daha olgunlaşan tasarımı ve artan teknolojisi ile Yeni Lexus NX'e dair detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Lexus NX, 2022 yılında tamamen yenileniyor. Önceki nesline göre daha agresif bir far ve tampon grubu, daha eğimli ön cam ve daha güçlü şasi ile ön plana çıkan NX lüksten hoşlanan kullanıcıları kendine davet ediyor.

Şasi ve güç aktarma organlarının tamamını Toyota RAV4'ten almış olsa da Yeni Lexus NX RAV4'e göre daha uzun ve daha geniş. Bu da Yeni NX'i küçük kardeşi UX'e daha çok yaklaştırıyor.

2022 yılında dizel motor seçeneğinin raflardan kalkacağı motor çeşitleri arasında biri benzinli diğeri hibrit olmak üzere iki farklı tercih bulunacak. Bu durum en sıkı rakipleri arasında bulunan Audi Q3, BMW X1 ve Mercedes-Benz GLA karşısındaki performansını nasıl etkileyecek bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

2021'in sonbaharında Amerika bayilerinde satışa sunulmaya başlanacak Yeni Lexus NX'in 40 bin $ bandından satışa çıkması bekleniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Lexus NX'in kaputunun altında iki farklı motor seçeneğinden toplamda dört farklı kombinasyon yapabiliyorsunuz.  Temel model olan NX250 modelinde 203 beygir gücünde 2.5 litre hacminde dört silindirli bir motor bulunuyor.

Bir üst seviyede yer alan NX350'de ise 275 beygir gücünde turboşarjlı 2.4 litre hacminde bir motor bulunuyor. Her iki motor seçeneği de sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetilebiliyor. Bununla birlikte NX250 modeli yalnızca önden çeker olarak satın alınabilirken, NX350 modeli dört tekerden çekiş sistemine standart olarak sahip.

Menüde ayrıca iki adet elektrikli motorun desteklediği hibrit motor seçenekleri de yer alıyor. Bu motorların ilk sırasında NX350h isimli 2.5 litrelik hacminde 239 beygir gücünde bir model bulunuyor.

Daha heyecan verici olanı ise RAV4 Prime ile ortak kullanılan NX450h+ modeli oluyor. Standart olarak dört tekerden çekiş sistemi ile gelen bu motordan toplamda 302 beygir güç elde edebiliyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Lexus NX'in kabin tasarımı önceki nesline göre çok daha modern ve lüks bir iç mekana sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Bununla birlikte yenilenen platformu ile iç mekanda artan yaşam alanı da Yeni Lexus NX'in hanesine artı puan olarak yazılıyor.

Opsiyonel olarak sunulan özellikler arasında panaromik açılır cam tavan, ısıtmalı arka koltuklar, 64 farklı renkte yanan ambiyans aydınlatma ve siyah gözenekli ahşap kaplama yer alıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Lexus NX modelleri ön konsol üzerinde bulunan 9.8 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranları ile donatılmış halde geliyor. Buna ek olarak eğer isterseniz bu ekranın boyutunu 14 inçe kadar çıkarabiliyorsunuz.

Üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini standart olarak kullanabilirken kablosuz şarj standı, head-up display gibi özellikler opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Lexus NX'de sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özellikleri sunuluyor. Bu özelliklerin birçoğunun opsiyonel olarak sunulması benden eksi puan alırken genelinde sağlam gövde malzemelerinin kullanılması bu açığı kapatıyor.

Uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarıyla ayrılan Yeni Lexus NX'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus GX

Yeni Lexus GX

Lüks Sedan Yeni Lexus ES

Lüks Sedan Yeni Lexus ES

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us