Cupra 2025'i Kapsayan Gelecek Planlarını Açıkladı

Cupra 2025'i Kapsayan Gelecek Planlarını Açıkladı

Cupra geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte yeni modeller tanıtırken aynı zamanda markanın kuruluşundan yani 2018'den bu yana kadar gerçekleştirdiği satışları, yıllık cirolarını ve geleceğe dair olan planlarını açıkladı. Gelin etkinliğe genel bir bakış atarken markanın yöneticisi olan  Wayne Griffiths'in açıklamalarına bakalım.

200.000 Satış

Cupra kurulduğu 2018 yılından bu yana geçen 4 yıllık süreçte 200.000'e yakın otomobil satışı gerçekleştirdi. 2018 yılında 430 milyon Euro ciro yapan İspanyol üretici 2021 yılının sonuna gelindiğinde bu rakamı 2.2 milyar Euro seviyesine çıkardı. Sıfırdan kurulan bir marka için ciddi olan bu rakamlar ile yetinmeyen Cupra, 2022 yılında dünya genelinde daha fazla yayılarak bayii ağını, satışlarını ve cirosunu iki katına çıkarmayı hedefliyor.

2025'e Kadar 3 Yeni Model

İçten yanmalı üniteler, hibritler ve elektrikliler olmak üzere model gamında her tür motora sahip olan Cupra, 2025 yılına kadar Terramar, Tavascan ve UrbanRebel olmak üzere 3 yeni elektrikli model sunacak. Ceo Wayne Griffiths konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Cupra'nın 2025 yılına kadar pazara sunacağı yeni modellerin tamamını gösteriyoruz. Hedefimiz 2025 yılına kadar her yıl 500 bin adet araç satışı gerçekleştirmek ve uluslararası yeni pazarlara yayılmanın yanında yeni segmentlere dahil olmak. Bizim için önemli olan insan, çünkü nihayetinde, markayı marka yapan da insanlar.”

Volkswagen Grubunun Eğlenceli Yüzü

Cupra ile ilgili yazılarımda sürekli belirttiğim üzere içerisinde bulunduğu grubun eğlenceli ve dinamik yüzü olmayı hedefleyen ve şu ana kadar bunu başarıyla sürdüren Cupra, markanın CEO'sunun bu konu üzerinde yaptığı açıklamaya göre bu görevi itinayla üstlenmeye devam edecek: “Nereye gitmek istediğimizi tam olarak biliyoruz. Söz veriyorum sunacağımız her model, sıkıcı olmaktan uzak olacak, yolculuğumuzda bir adım önde bulunacak. Kendimize sadık kalacağız, Cupra'nın ruhu budur. Bunu her zaman Cupra tarzında yapacağız. Gelecek elektriktir. Gelecek Cupra'da”

Satışların Yarısını Formentor Oluşturuyor

Cupra'nın C segmentinde yer alan premium SUV modeli Formentor, Ateca ve Leon'dan sonra satışa sunulmasına rağmen markanın en çok satan modeli olarak konumlanıyor. 100.000 adetlik satış gerçekleştire Formentor modeli, Türkiye'de de en çok satan Cupra modeli olarak konumlanıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us