BMW M2 Hakkında Yeni Bilgiler Geliyor

BMW M2 Hakkında Yeni Bilgiler Geliyor

BMW'nin yapısal mirasını en iyi koruduğunu düşündüğüm model olan M2, uzun süredir test ediliyor ve heyecanla beklenen model hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Alman marka model hakkında yaptığı son açıklamalarda M2'nin şanzıman seçeneklerinden ve ne zaman tanıtılacağından bahsetti. Gelin detaylara birlikte bakalım.

BMW'nin en ikonik modellerinde başı çeken ve Alman üreticinin yakın dönem için en iyi projeksiyonlarından biri olarak konumlanan E30 M3, boyutsal olarak günümüzde kendi yerini alan M4'e göre oldukça küçüktü. Küçük yapısı, atmosferik ve yeterli güç üreten motoru, arkadan tahrik sistemi ve manuel şanzımanıyla mekanik bir demir yığının verebileceği zevkin son noktalarını verebilen model, devam eden jenerasyonlarında ismen mirasını devam ettiren M3 coupe ve M4 modellerinin aksine, önce 1M, sonrasında da M2'de hayat buluyor gibiydi. Markanın ikonik modelinin ruhunun teknolojik bir tasviri olarak konumlanan M2, yeni nesliyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Markanı içten yanmalı son M modeli olarak konumlanacak olan M2, tasarımsal anlamda ailenin diğer üyelerinden ayrışıyor ve eski tasarım dilini nispeten de olsa muhafaza ediyor. M2 yeni nesil BMW modellerine nazaran oldukça küçük yapılı olarak sunulacak panjuru ve basitleştirilmiş hatlarıyla, taşıdığı ruhun jübilesi için iyi bir seçenek olacak.

Alman marka bu özel modeli 6 ileri manuel ve 8 ileri M Steptronic şanzıman seçenekleri ile sunacak. Küçük boyutlarının aksine büyük bir güç barındırması beklenen M2, yeni M4'ün S58 motoru ile karşımıza çıkacak. 3.0 litre hacminde sıralı altı düzende olan bu ünite, M2'ye 450 beygir civarında güç sağlayacak.

Marka yeni M2'nin performans konumlandırmasını eski M2 CS'in düzeyinde tuttuğunun altını çiziyor, oldukça yüksek performans sunan modeli durdurmak için ise aynı motoru kullandığı M4 ile ortak frenler kullanılması bekleniyor. Aynı zamanda otomobil güç için eklenen bu kadar ekstrayı yol tutuşa da yansıtabilmek için standart 2 varyasyonlarından çok daha geniş bir yapıda hazırlanıyor.

Şahsi kanaatimce Alman marka modeli geçmişine ve kapanan bir döneme saygı duruşu niteliğinde hazırlıyor. İçten yanmalı modellerin sonuna gelinirken markanın geçmiş imajının son temsilcilisi olacak olan model, gerçek otomobil severler ve BMW kitlesi için önemli bir vedayı temsil ediyor. M2 yol tutuş tarafından iyi işler yapabilir ve markanın kimliğini çağın izin verdiği ölçüde yansıtabilirse niş bir sürüş otomobili ve ileriye dönük iyi bir koleksiyon parçası olacaktır. Verilen bilgiye göre Ekim ayında tanıtılacak olan modeli merakla bekliyor ve geçmiş M ikonlarını saygıyla anıyorum.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us